AcasăPoliticaIohannis i-a dat din nou lui Ciolos mandat de reprezentare la Bruxelles

Iohannis i-a dat din nou lui Ciolos mandat de reprezentare la Bruxelles

Seful statului l-a mandatat o data in plus pe seful Guvernului pentru a reprezenta Romania la Bruxelles. Este vorba despre doua reuniuni ce vor avea loc in prima zi a saptamanii viitoare si la care Klaus Iohannis a explicat ca nu poate participa, ca urmare a faptului ca se va afla in vizita oficiala in Israel si Palestina.

Asadar, Dacian Ciolos va fi prezent, lunea urmatoare, la doua intalniri in capitala Belgiei, la un summit cu liderii europeni si Turcia, dar si la o intanire informala a liderilor care sunt reprezentanti in Consiliul European. „Scopul acestor intalniri este de a evalua stadiul masurilor luate pentru a controla fluxul migrationist, in special de pe ruta balcanica, de a evalua relatia care s-a instituit, inca din toamna anului trecut, intre UE si Turcia”, a mentionat Klaus Iohannis, intr-o declaratie de presa care a inceput la ora 17 si s-a incheiat dupa mai putin de 15 minute.

Cat priveste mandatul pe care Dacian Ciolos l-a primit in vederea prezentei sale la reuniunile cu liderii europeni, a fost descris de catre seful statului drept unul „foarte clar”, care „se inscrie in logica politicilor pe care le-am avut si pana acum”.

Detaliind pe marginea motivelor pentru care a fost nevoie sa il trimita pe primul-ministru la Bruxelles (Ciolos a mai participat la o reuniune pe tema migratiei-n.r), liderul de la Cotroceni a explicat ca incepand de duminica seara se va afla intr-o vizita de stat in Israel si Palestina, deplasare care fusese „stabilita deja de cateva luni de zile, este evident ca nu poate fi contramandata. Si suntem in situatia foarte buna in care atat presedintele, cat si primul-ministru stiu foarte bine sa reprezinte Romania in cadrul unor reuniuni pe aceste teme”.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger