AcasăPoliticaIohannis explica de ce a stat la Masa Tacerii

Iohannis explica de ce a stat la Masa Tacerii

La cateva zile de cand au aparut tot soiul de comentarii pe marginea deciziei sale de a se aseza pe unul dintre scaunele ce compun celebrul ansambu realizat de Constanti Brancusi, Klaus Iohannis a venit cu o explicatie menita sa inchida discutia pe acest subiect, discutie care primului om in stat i se pare „exagerata” si cu „substrat electoral”.

Intrebat in privinta unor eventuale consecinte ale gestului sau- avand in vedere faptul ca turistilor li se pune in vedere sa nu atinga lucrarea- Klaus Iohannis a raspuns, razand, ca nu s-a pus problema sa existe vreo sanctiune. „Nu am fost amendat si nici nu cred ca s-a pus problema. Am fost impreuna cu primarul care a fost foarte de acord si nu a gasit nicio problema”, a lamurit Iohannis.

In clipa in care a fost intrebat, punctual, de ce anume a ales sa se aseze la Masa Tacerii, dupa un moment de… tacere, presedintele a ales sa foloseasca un exemplu regasit in opinia unei persoane care a avut o luare de pozitie pe acest subiect. „Am citit cateva comentarii si cred ca cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Daca Brancusi n-ar fi vrut sa se aseze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis”, a conchis Iohannis, dupa vizita la Indagra.

Va reamintim faptul ca zilele trecute, cand a fost la Targu Jiu, seful statului s-a oprit in parcul in care se afla expusa celebra Masa a Tacerii, opera marelui Constantin Brancusi, iar la un moment dat s-a si asezat pe unul dintre scaunele ce inconjoara masa. Asa a fost pozat, iar fotografia in cauza a facut sa vuiasca internetul si retelele de socializare, cei mai multi facand referire la faptul ca turistilor obisnuiti nu le este permis un astfel de gest. Asta in situatia in care ar si cuteza sa se aseze pe o lucrarea a celebrului sculptor.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
1.151 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger