AcasăPoliticaIohannis, dupa vizita la arhivele CNSAS: Nu am reusit sa cunoastem suficient...

Iohannis, dupa vizita la arhivele CNSAS: Nu am reusit sa cunoastem suficient de bine istoria noastra recenta

Presedintele si-a inceput saptamana de lucru cu o vizita in localitatea ilfoveana Popesti Leordeni, unde se afla o parte a arhivelor Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Cu acest prilej, Klaus Iohannis a aflat cu ce probleme se confrunta institutia, una dintre ele fiind lipsa de fonduri.

In acest sens, seful statului a precizat ca, intr-o prima faza, urmeaza sa primeasca un memoriu din partea conducerii CNSAS, in care sa fie trecute problemele cu care se confrunta institutia. Presedintele a dat de inteles ca se vor face eforturi pentru ca aceste inconveniente sa fie rezolvate, pentru a permite „modernizarea arhivei si eficientizarea muncii”, fiind necesar ca aceasta parte a istoriei Romaniei sa ajunga la cunostinta opiniei publice.

La acest moment, Klaus Iohannis a reiterat ideea privind constituirea unui Muzeu al Comunismului, aspect mentionat inca de la finele anului trecut, la Timisoara, cu prilejul marcarii unui sfert de secol de la declansarea Revolutiei din 1989. „Am dorit sa fac o vizita la arhivele CNSAS pentru ca aici se gaseste documentarea pentru o parte foarte importanta din istoria noastra. (…) Mi se pare foarte important sa nu trecem peste istoria noastra recenta. (…) Nu am reusit sa cunoastem suficient de bine istoria noastra recenta si vorbesc de anii comunismului. E nevoie de o studiere mult mai atenta si de o reconciliere a noastra cu istoria noastra recenta. (…) Fara aceasta etapa este greu de crezut ca putem trece pur si simplu mai departe”, a incheiat presedintele Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger