AcasăPoliticaIohannis, dupa consultarile de la Cotroceni: Am obtinut consensul ca bugetul Apararii...

Iohannis, dupa consultarile de la Cotroceni: Am obtinut consensul ca bugetul Apararii sa atinga 2% din PIB in 2017

Klaus Iohannis

Seful statului a anuntat, dupa discutiile cu reprezentantii partidelor parlamentare, consultari pe care Klaus Iohannis le-a initiat, pentru a discuta pe tema maririi bugetului acordat Apararii, ca s-a ajuns la un consens cu privire la bugetul alocat acestui domeniu, in asa fel incat sa atinga, penste doi ani, 2 5 din Produsul Intern Brut (PIB).

Klaus Iohannis

Dupa intalnirile de cate o jumatate de ora avute, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii PSD, ai PNL, precum si cei ai UNPR, PC, UDMR, ai grupului parlamentar al minioritatilor nationale, dar si ai PP-DD, Iohannis a anuntat concluzia acestor consultari. „Am obtinut consensul necesar pentru ca bugetul alocat apararii sa atinga nivelul de 2% din PIB in 2017”, a precizat seful statului.

Totodata, Iohannis a anuntat ca a propus ca acest nivel de 2% sa fie considerat unul minim, care sa fie pastrat pentru cel putin zece ani, respectiv in intervalul 2017-2027.

Mai mult, presedintele a insistat asupra faptului ca, desi suntem sub umbrela NATO, nu trebuie sa stam sa asteptam ca „altii sa ne asigure securitatea” si ca e nevoie ca armata sa aiba fonduri pentru a fi dotata cu tehnica moderna, dar si pentru pregatire. „Suntem membri NATO, dar lucrul acesta nu inseamna ca trebuie sa stam si sa asteptam ca altii sa ne asigure securitatea, platind din bugetele tarilor proprii pentru noi. Avem datoria sa tratam cu maturitate situatia din regiune si sa aratam ca suntem o natiune responsabila”, a adaugat Iohannis, la finele discutiilor cu reprezentantii partidelor parlamentare.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger