AcasăPoliticaIohannis, dupa caderea Guvernului de la Chisinau: Parcursul european al Republicii Moldova...

Iohannis, dupa caderea Guvernului de la Chisinau: Parcursul european al Republicii Moldova trebuie sa continue

Mesajul presedintelui a venit la scurta vreme de la confirmarea faptului ca Executivul condus de Valeriu Strelet a fost demis, dupa ce parlamentarii au votat motiunea de cenzura indreptata catre Cabinetul condus de liberal-democrat.

In conditiile in care, la trei luni de la instalarea Guvernului Strelet, Parlamentul de la Chisinau a adoptat motiunea de cenzura care a dus, practiv, la caderea acestui Executiv, in asteptarea numirii unui succesor al actualului premier, prerogativa care ii apartine sefului statului moldovean, Klaus Iohannis si-a exprimat speranta ca acest lucru se va intampla cat de curand. „Este esential ca fortele politice sa actioneze cu maturitate si responsabilitate (…) este necesara formarea grabnica a unui guvern stabil si deplin angajat sa actioneze cu energie in toate aceste directii”, e de parere liderul de la Cotroceni.

Presedintele considera, totodata, ca, in ciuda faptului ca statul de peste Prut „traverseaza in prezent o perioada dificila” din mai multe perspective, „parcursul european al Republicii Moldova trebuie sa continue”, asemeni reformelor incepute.

Nu in ultimul rand, in finalul comunicatului facut public in chip de reactie la recentele evenimente de la Chisinau, Klaus Iohannis tine sa mentioneze ca Romania „isi reafirma determinarea de a acorda Republicii Moldova intregul sau sprijin in acest sens”.

Va reamintim ca in favoarea motiunii de cenzura au fost exprimate 65 de voturi, in conditiile in care in favarea adoptarii demersului erau necesare minimum 51 de optiuni ale alesilor moldoveni.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger