AcasăPoliticaIohannis dezvaluie ca Blaga l-a sunat, inainte de a merge la DNA/PNL,...

Iohannis dezvaluie ca Blaga l-a sunat, inainte de a merge la DNA/PNL, intr-o „situatie complicata”

O reactie in privinta situatiei PNL si, in speta, a lui Vasile Blaga, urmare a intrarii sale in atentia anchetatorilor anticoruptie si, ulterior, a demisiei sale de la sefia formatiunii, a avut, printre altii, si seful statului.

Astfel, comentariilor si luarilor de pozitie exprimate pe parcursul zilei de miercuri – dupa ce s-a aflat, intr-o prima faza, ca Blaga a ajuns la audieri la DNA Ploiesti, ulterior ca este urmarit penal intr-un dosar in care se invhestigheaza obtinerea unor sume de bani pentru PDL, partid al carui secretar general era in urma cu ceva ani actualul senator, iar in cele din urma despre faptul ca, dupa ce a fost plasat sub control judiciar, politicianul a ales sa demisioneze din postura de co-presedinte al PNL-ului – li s-au adaugat punctul de vedere exprimat joi dimineata de catre presedintele Iohannis.

Care, printre altele, a dezvaluit ca stia faptul ca Blaga va ajunge la audieri, in cursul zilei trecute, si ca a aflat acest lucru chiar de la co-presedintele PNl de la acel moment. „Am vorbit la telefon inainte sa mearga atunci la DNA. Cred ca Ploiesti. Da, m-a sunat si mi-a spus ca va merge acolo”, a anuntat Iohannis, fara sa faca si alte precizari.

Totodata, seful statului a admis faptul ca „situatia lui Vasile Blaga este o surpriza foarte neplacuta” si ca „PNL-ul a ajuns intr-o situatie complicata”. Chiar si asa, Iohannis da de inteles ca a apreciat pasul in lateral facut de liberal, in privinta sefiei partidului si a campaniei pentru parlamentare. „Trebuie si cred ca este demn de remarcat ca Vasile Blaga, in aceeasi zi in care a fost inculpat, s-a retras din conducerea partidului- o atitudine pe care o gasesc corecta politic”, a tinut sa sublinieze Klaus Iohannis.

290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger