AcasăPoliticaIohannis, despre relatia cu Ponta: Nu avem niciun fel de coabitare, niciun...

Iohannis, despre relatia cu Ponta: Nu avem niciun fel de coabitare, niciun pact. Mi se pare absolut normal sa vorbim

Atingand chestiunea relatiei pe care o are cu seful Guvernului, noul lider de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a punctat ca este una „de lucru”, si ca i se pare normal ca presedintele si premierul sa se intalneasca, de fiecare data cand e necesar, pentru a discuta despre chestiuni importante.

Iohannis a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca intalnirile avute cu primul-ministru implica discutii de lucru si ca nu i se pare firesc ca seful statului si cel al Guvernului sa „isi dea teme” la televizor. Mai mult, Klaus Iohannis spune ca nu exista vreun pact de coabitare presedinte-premier (cum s-a intamplat pe vremea cand la Cotroceni era Traian Basescu), si considera ca e normal ca presedintele sa fie informat cu privire la chestiunile importante. „Asa am vrut sa fie relatia, cum se vede: o relatie de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, niciun pact si niciun fel de intelegere. Dar eu sunt presedintele Romaniei, primul-ministru are atributiile lui. Mi se pare absolut normal sa vorbim impreuna, fiindca raspundem de bunul mers la Romaniei. (…) Si mi se pare normal sa ne intalnim, atunci cand situatia o impune. (…) Nu pot sa imi imaginez cum presedintele si primul-ministru sa lucreze pentru Romania daca nu vorbesc impreuna. Trebuie sa existe discutii, sunt discutii de lucru. Nu sunt discutii politice”, a explicat seful statului.

Ca o concluzie, Iohannis e de parere ca lucrurile au intrat pe fagas normal, cat priveste relatia de colaborare institutionala dintre seful statului si cel al Guvernului si ca, daca pana la acest moment nu toata lumea a inteles acest lucru, intr-un final se va intampla si asta. „Lucrurile, in acceptiunea mea, au intrat repede intr-o normalitate. Ca nu au vazut toti aceasta normalitate nu e o problema, ea se va instaura fiindca asa este bine”, a afirmat presedintele.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger