AcasăPoliticaIohannis, despre declaratia sefului CE in privinta Rusiei: E o pozitie surprinzatoare

Iohannis, despre declaratia sefului CE in privinta Rusiei: E o pozitie surprinzatoare

Klaus Iohannis a afisat o atitudine prudenta in privinta recentei declaratii a sefului Comisiei Europene, sustinand, inainte de a pleca la Bruxelles, ca vrea sa afle mai multe amanunte in aceasta chestiune, inainte de a comenta afirmatiile lui Juncker.

Klaus Iohannis

Intrebat, miercuri la amiaza, inainte de a pleca in Belgia, la reuniunea Consiliului European, cum vede declaratia oficialului cu privire la o eventuala schimbare de atitudine a Uniunii Europene fata de Rusia, seful statului a evitat sa faca prea multe comentarii, rezumandu-se sa spuna ca ii pare o pozitie „surprinzatoare”.  „Voi afla mai multe detalii cu ocazia intalnirilor pe care le voi avea cu ocazia Consiliului European. E neobisnuit ca Presedintele Comisiei Europene sa faca declaratii in chestiuni cheie fara sa armonizeze aceste declaratii cu statele membre”, si-a justificat Iohannis dorinta de a afla amanunte suplimentare, in aceasta chestiune, inainte de a face si alte precizari.

Va reamintim ca, deunazi, seful CE isi exprima public opinia in privinta necesitarii de a trata Rusia „ca un egal”. Totul, in conditiile in care, se stie ca atat UE, cat si Statele Unite au impus statului condus de Putin sanctiuni ca urmare a situatiei din Ucraina.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger