AcasăPoliticaIohannis, dat pe mana Curtii de Conturi

Iohannis, dat pe mana Curtii de Conturi

Sebastian Bodu cere Curtii de Conturi sa verifice ”legalitatea si oportunitatea” achizitionarii, de catre Administratia Prezidentiala, a unui nou sistem de irigatii al carui cost depaseste o jumatate de milion de euro.

Sebastian Bodu cere Curtii de Conturi sa ia la puricat sistemul de irigatii de o jumatate de milion de euro pe care Klaus Iohannis vrea sa-l instaleze in gradina Cotroceniului

Fost sef al ANAF in timpul administratiei PDL, Sebastian Bodu sustine ca pretul instalarii unui sistem de irigatie a vegetatie variaza intre 3 si 5 euro pe metru patrat – ceea ce ar insemna ca valoarea pentru cele 2 hectare ale gradinii Cotroceniului ar ajunge la aproximativ 100.000 de euro.Sau 200.000 maximum, cu montare cu tot. Mai mult, cum gradina are deja un sistem de irigatie (care este insa un mare consumator de apa si curent), s-ar putea pastra jgheaburi, canale de evacuare sau furtunuri, reducandu-se astfel costurile – apreciaza Bodu. ”Inteleg ca dl. Klaus Iohannis este pasionat se gradinarit, activitate careia ii dedica o mare parte din timpul sau (atunci cand nu este, desigur, plecat in concediu, vacantele fiind o alta mare pasiune a sa), dar a cheltui 533.000 de euro pentru un sistem de irigatie este de-a dreptul opulent si sfidator. Nu neaparat in raport cu saracia institutiilor publice (…), ci in raport cu insasi nevoile Administratiei Prezidentiale, motiv pentru care am solicitat, de altfel, interventia Curtii de Conturi. Sunt convins ca dl. Klaus Iohannis, impreuna cu sotia sa, d-na Carmen, s-au gandit de multe ori in viata lor anterioara cum ar fi sa aiba o gradina de 2 hectare si cum ar fi ca o astfel de gradina sa fie irigata cu un sistem de peste jumatate de milion de euro. Dar asta nu inseamna ca un astfel de gand trebuie sa se si transforme in realitate, in aceasta viata si pe bani publici”, a conchis, sarcastic, Sebastian Bodu.

author avatar
Simona Badulescu
826 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger