AcasăPoliticaIohannis: Daca ajung presedinte, nu voi incheia niciun pact de coabitare cu...

Iohannis: Daca ajung presedinte, nu voi incheia niciun pact de coabitare cu Ponta

Prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis, sustine ca nu va semna niciun pact de coabitare cu Victor Ponta dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care va ajunge la Cotroceni.

Iohannis a garantat ca, daca va ajunge presedintele Romaniei, nu va incheia niciun pact de coabitare cu premierul, si, desi alianta pe care o reprezinta vrea sa guverneze Romania timp de 10 ani, sustine ca el nu va recurge la nicio „solutie imorala”, pentru a-l numi premier pe Catalin Predoiu.

Prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale a vorbit despre un eventual pact de coabitare cu premierul Victor Ponta, daca va fi ales presedintele Romaniei, spunand ca, chiar daca va fi obligat sa accepte pentru o vreme guvernul actual, nu va face niciun pact politic.

„Pot sa spun ca la mine nu va exista nici un pact de coabitare, fiindca o coabitare este un fel de troc politic, ii lipseste esenta unui bun compromis politic, care este transparenta. Nici pana in ziua de astazi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el sa mearga la Cotroceni sa semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este sa arat ca se poate colabora chiar de pe pozitii doctrinare politice diferite si voi dovedi acest lucru”, a spus Iohannis, citat de b1.ro.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat ca nu va recurge la nicio solutie imorala pentru a-l putea numi prim-ministru pe Catalin Predoiu.

„Aceasta majoritate parlamentara de acum va tine pana cel tarziu in 2016, cand vom avea alegeri generale. Orice alte solutii sunt posibile si sunt solutii constitutionale pe care le voi propune si solutii morale care tin de partidul nostru, de noul Partid National Liberal. Este dorinta noastra de a guverna Romania, este dorinta mea declarata de a avea o guvernare pe 10 ani, nu am fuzionat partidele noastre doar pentru a castiga alegerile prezidentiale”, a adaugat liderul liberal.

author avatar
Alina Costache
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger