AcasăPoliticaIohannis considera ca procurorul general ar trebui sa fie membru al CSAT

Iohannis considera ca procurorul general ar trebui sa fie membru al CSAT

Prezent marti la prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, in cadrul careia a fost prezentat si bilantul pentru anul recent incheiat, noul sef al statului s-a exprimat in favoarea ideei ca procurorul general sa faca parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Astfel, Iohannis considera oportun ca procurorul general al Romaniei – ca entitate- sa se regaseasca printre membrii forului amintit. „Opinez ca, in perspectiva regandirii si modernizarii arhitecturii institutionale a legilor sigurantei nationale si a legii CSAT, este util sa luam in discutie daca nu cumva intre membrii CSAT ar trebui sa se regaseasca si procurorul general, nu o persoana anume, ci institutia procurorului general”, a afirmat presedintele.

Nu in ultimul rand, Iohannis e de parere ca atat Consiliul Superior al Magistraturii, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si Parchetul General ar trebui sa aiba initiativa legislativa, „pentru ca reprezinta institutiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a justitiei”.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger