AcasăPoliticaIohannis cere reexaminarea Legii privind functionarea Ministerului Apararii

Iohannis cere reexaminarea Legii privind functionarea Ministerului Apararii

Iohannis nici nu mai vrea sa auda de Ciolos

Din directia Cotrocenilor a pornit, vineri, o scrisoare semnata de catre presedintele Iohannis – recent revenit in tara de la Summitului NATO, de la Bruxelles – si adresata celui de-al treilea om in stat, Liviu Dragnea, prin care se solicita reexaminarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii.

Concret, se au in vedere aspecte ce tin de numirea sefului serviciului secret al Armatei, care ar urma sa se faca de catre Parlament, cu aviz de la CSAT (care poate fi pozitiv sau negativ-n.r), si nu cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Mai mult, se fac referiri si la schimbarea din functie a directorului general Directiei generale de informatii a Apararii.

In textul documentului adresat de catre seful statului presedintelui Camerei Deputatilor se mentioneaza, printre altele, urmatoarele aspecte: „potrivit art. I pct. 14 din legea transmisa la promulgare – alin. (3) al art. 13 din Legea nr. 346/2006 – directorul general al Directiei generale de informatii a apararii este numit de catre ministrul apararii nationale, cu avizul CSAT, iar eliberarea acestuia din functie urmeaza a se realiza numai prin ordin al ministrului apararii nationale”, „coroborand ansamblul prevederilor legale mentionate cu cele constitutionale referitoare la rolul CSAT, rezulta ca functionarea acestei Directii generale de informatii a apararii, inclusiv procedura de numire/eliberare din functie a directorului general, trebuie supusa aprobarii CSAT. Totodata, prin excluderea prezentei active a CSAT din procedura de eliberare din functie a directorului general, apreciem ca ne aflam in fata unei masuri vadite de diminuare a rolului constitutional si legal al CSAT” si ca „totodata, prin excluderea prezentei active a CSAT din procedura de eliberare din functie a directorului general, apreciem ca ne aflam in fata unei masuri vadite de diminuare a rolului constitutional si legal al CSAT”, dupa cum se mentioneaza in comunicatul facut public de la Cotroceni.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger