AcasăPoliticaIohannis, campanie in marsarier

Iohannis, campanie in marsarier

Klaus Iohannis si-a vazut visul implinit: Alianta Crestin Liberala l-a desemnat candidat la prezidentiale. In loc sa ia startul in forta, asa cum ar face orice aspirant la prima functie in stat, liberalul a cerut time-out de la Guvern.

Klaus Iohannis contesta alegerile orgnizate de Cabinetul Ponta

Liderul PNL are cele mai mari sanse sa-l invinga pe Victor Ponta. Asa arata sondajele in baza carora liberalii si democrat-liberalii au decis sa-l sustina pe Iohannis la prezidentiale. „Eu vin de la Sibiu, din administratia locala. Unii imi spun ca nu sunt parte a jocului politic de aici din Bucuresti si nici nu doresc sa fiu. Va spun direct: vin din administratia locala spre Presedintia Romaniei pentru a schimba regulile jocului politic de pana acum. (…) Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie, mai multa seriozitate in exercitarea functiei prezidentiale. Vrem ca dupa un deceniu de conflict si scandal sa avem un deceniu de coruptie, razbunare si incompetenta? Eu propun Romaniei un deceniu de prosperitate si stat de drept”, le-a transmis Iohannis colegilor.

Are nevoie de timp sa-si intre in rol

Desi jocurile in favoarea lui erau facute inca din ziua in care PNL si PDL au decis sa fuzioneze, Klaus Iohannis pare mai degraba un candidat debusolat, care nu are capacitatea sa duca o batalie electorala. In aceasta nota a fost tradus si  anuntul privind contestarea alegerilor organizate de Guvern. „Scopul acestui demers  este de a anula un act normativ care creeaza avantaj pentru unii dintre competitori. Am contestat intregul pachet cat si HG 520 care decurge de acolo. Nu mi se pare normal ca Guvernul, prin aceste modificari, sa creeze un avantaj pentru candidatul Victor Ponta. In consecinta, a trebuit contestata si ordonanta 45, lucru pe care l-am detaliat deja saptamana trecuta, si sigur hotararea 520 care decurge de acolo. Asta nu inseamna ca daca se anuleaza hotararea, guvernul nu poate sa vina cu o alta hotarare, una perfect legala, in baza vechii legislatii si sa stabileasca datele alegerilor pentru aceleasi zile”, a afirmat Iohannis. In replica, premierul Victor Ponta a precizat ca data alegerilor ramane batuta-n cuie. „Legea privind alegerea presedintelui Romaniei spune foarte clar: alegerile prezidentiale se organizeaza in luna anterioara expirarii mandatului. Mandatul domnului Basescu se termina pe 22 decembrie. Deci, luna anterioara este noiembrie. (…) Avem alegeri, conform legii si conform practicii europene, in luna anterioara si nu stiu de ce domnul Iohannis nu vrea sa le mai tinem”, a mai spus Ponta.

Predoiu, in coasta lui Iohannis

Desi ideea unui tandem nu a fost niciodata pe placul lui Klaus Iohannis, liberalul va fi nevoit sa defileze la brat cu prim-vicepresedintele PDL Calalin Predoiu. O conditie pusa de pedelisti, pe care Iohannis a fost obligat sa o accepte. „Asa cum am hotarat, inclusiv prin protocolul de fuziune, (…)  domnul Catalin Predoiu a fost desemnat prim-ministru al aliantei noastre, al partidului nostru”, a anuntat Vasile Blaga, la finalul Biroului Politic al ACL.

[poll id=”816″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger