Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel Sandu

Iohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel Sandu

Autor:

La trei zile de cand procurorii anticoruptie transmiteau ca solicita de la Cotroceni un aviz in vederea urmaririi penale a fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, primul om in stat a formulat un raspuns cererii DNA-ului.

 

iohannis cotroceni Iohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel SanduIn speta a dat unda verde solicitarii anchetatorilor, cererea fiind trimisa, joi, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, din cate s-a anuntat, in urma cu scurta vreme, din directia Cotrocenilor.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 13 aprilie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Sandu Gabriel, fost Ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal si art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in temeiuldispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, suna comunicatul Presedintiei.

sandu 720x410 Iohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel SanduVa amintim ca aceasta cerere a fost inaintata in dosarul cunoscut opiniei publice drept “Microsoft 3”, in care numele lui Sandu apare alaturi de cele ale altor persoane cu nume cunoscute. Fostul demnitar e suspectat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Acelasi fost ministru al Comunicatiilor a fost vizat de acuzatii ale procurorilor DNA si in “Microsoft 1”, dosar in care a fost condamnat -in toamna anului trecut-  la 3 ani de inchisoare, pedeapsa pe care politicianul o executa la momentul de fata.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!