AcasăPoliticaIohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel...

Iohannis a dat unda verde cererii DNA in cazul fostului ministru Gabriel Sandu

Klaus Iohannis nu vrea niciun fel de aparatura tehnica in birou

La trei zile de cand procurorii anticoruptie transmiteau ca solicita de la Cotroceni un aviz in vederea urmaririi penale a fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, primul om in stat a formulat un raspuns cererii DNA-ului.

In speta a dat unda verde solicitarii anchetatorilor, cererea fiind trimisa, joi, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, din cate s-a anuntat, in urma cu scurta vreme, din directia Cotrocenilor.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 13 aprilie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Sandu Gabriel, fost Ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal si art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in temeiuldispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, suna comunicatul Presedintiei.

Va amintim ca aceasta cerere a fost inaintata in dosarul cunoscut opiniei publice drept „Microsoft 3”, in care numele lui Sandu apare alaturi de cele ale altor persoane cu nume cunoscute. Fostul demnitar e suspectat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Acelasi fost ministru al Comunicatiilor a fost vizat de acuzatii ale procurorilor DNA si in „Microsoft 1”, dosar in care a fost condamnat -in toamna anului trecut-  la 3 ani de inchisoare, pedeapsa pe care politicianul o executa la momentul de fata.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger