AcasăPoliticaIohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de Isarescu

Iohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de Isarescu

Primul om in stat a dat unda verde unei Legi in urma careia va aparea Comitetul national pentru Supravegherea Macroprudentiala.

Concret, din directia Cotrocenilor am aflat, in prima parte a zilei de miercuri, faptul ca presedintele Iohannis si-a pus semnatura pe „decretul pentru promulgarea Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national”.

Ceea ce inseamna ca se va infiinta Comitetul amintit, gandit ca o entitate „cu atributii in coordonarea supravegherii macroprudentiale la nivel national”, o structura de cooperare intre trei institutii – Banca Nationala a Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Guvern, dar fara personalitate juridica, si, din cate s-a anuntat oficial, „al carui obiectiv fundamental este acela de a contribui la salvgardarea stabilitatii financiare, prin consolidarea capacitatii sistemului financiar de a rezista socurilor si prin diminuarea acumularii de riscuri sistemice”.

Forul in cauza va fi condus de catre guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

E de amintit faptul ca, in prima faza, adica in aprilie anul trecut, presedintele iohannis a decis retrimiterea formei intiale a proiectului care i-a parvenit inspre promulgare.

174 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat mai multe comitete si comitii/comictiuni ce vor atrage alte angajari pe nepotisme cu rezultate concrete doar in ale tocarii banului public.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger