Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Iohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de Isarescu

Iohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de Isarescu

Autor:

Primul om in stat a dat unda verde unei Legi in urma careia va aparea Comitetul national pentru Supravegherea Macroprudentiala.

 

semneaza 720x417 Iohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de IsarescuConcret, din directia Cotrocenilor am aflat, in prima parte a zilei de miercuri, faptul ca presedintele Iohannis si-a pus semnatura pe “decretul pentru promulgarea Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national”.

Ceea ce inseamna ca se va infiinta Comitetul amintit, gandit ca o entitate “cu atributii in coordonarea supravegherii macroprudentiale la nivel national”, o structura de cooperare intre trei institutii – Banca Nationala a Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Guvern, dar fara personalitate juridica, si, din cate s-a anuntat oficial, “al carui obiectiv fundamental este acela de a contribui la salvgardarea stabilitatii financiare, prin consolidarea capacitatii sistemului financiar de a rezista socurilor si prin diminuarea acumularii de riscuri sistemice”.

Forul in cauza va fi condus de catre guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

E de amintit faptul ca, in prima faza, adica in aprilie anul trecut, presedintele iohannis a decis retrimiterea formei intiale a proiectului care i-a parvenit inspre promulgare.


1 Comentariu la Iohannis a dat unda verde aparitiei unui Comitet condus de Isarescu

  1. cobe

    Cat mai multe comitete si comitii/comictiuni ce vor atrage alte angajari pe nepotisme cu rezultate concrete doar in ale tocarii banului public.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!