AcasăPoliticaIoan Oltean, fara imunitate parlamentara/Deputatii au aprobat cererea DNA privind arestarea sa...

Ioan Oltean, fara imunitate parlamentara/Deputatii au aprobat cererea DNA privind arestarea sa preventiva

Ioan Oltean sustine ca nu a luat niciodata bani

Veste proasta pentru Ioan Oltean. Colegii sai deputati au votat in favoarea aprobarii solicitarii procurorilor anticoruptie in privinta sa, respectiv a cererii privind incuviintarea arestarii preventive a fostului vicepresedinte al PNL.

In aceasta privinta s-au pronuntat, prin vot secret, cu bile, 186 de deputati, care au fost de acord cu solicitarea, in timp ce 111 au votat impotriva cererii DNA, fiind inregistrat si un caz de vot anulat. Si cum pentru a fi avizata, cererea DNA avea nevoie de minimum 160 de voturi „pentru”, odata ce au fost intrunite voturi peste acest prag, se poate considera ca Ioan Oltean a ramas fara inunitate, ceea ce inseamna ca procurorii anticoruptie pot cere instantei arestarea sa preventiva.

Va amintim ca atat PSD, cat si PNL au anuntat, inca de zilele trecute, ca vor vota favorabil ridicarii imunitatii lui Oltean, dar si a lui Catalin Teodorescu, celalalt deputat liberal pentru care procurorii au inaintat Camerei o cerere de incuviintare a arestarii preventive, in acelasi dosar. Votul in cazul acestuia din urma trebuie sa inceapa dintr-un minut in altul.

E important de mentionat faptul ca in dosarul cunoscut in spatiul public drept „ANRP 4”, Oltean este suspectat de „trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in timp ce deputatul Catalin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger