AcasăPoliticaIoan Oltean a ajuns la Parlament decis sa le "dovedeasca" deputatilor ca...

Ioan Oltean a ajuns la Parlament decis sa le „dovedeasca” deputatilor ca „nu se impune” arestarea sa

Zi decisiva pentru Ioan Oltean, deputatul liberal urmarit penal pentru suspiciuni de coruptie, in cazul caruia procurorii DNA au formulat o cerere de incuviintarea a arestarii preventive, in „dosarul ANRP 4”, vizat de o asemenea cerere fiind si colegul sau de Camera si de partid, Catalin Teodorescu.

Fostul vicepresedinte al PNL a ajuns la Parlament cu putine minute dupa ora 11, respectiv cu aproape o ora inainte ca sedinta de plen – in cadrul careia vor fi dezbatute si supuse la vot cele doua solicitari ale procurorilor anticoruptie – sa inceapa.

Oltean e decis sa-si sustina si de la tribuna salii de plen nevinovatia, in conditile in care inca de zilele trecute a declarat ca nu a fost niciodata in Chiajna, cu atat mai putin in biserica din localitatea respectiva, ca nu a luat bani si ca nu il cunoaste pe preotul care l-a denuntat la DNA. „M-am pregatit sa dovedesc ca nu se impune arestarea mea„, a declarat Oltean la sosirea la Parlament.

Cat priveste motivele pentru care a ajuns in vizorul procurorilor, acestia din urma solicitand Camerei avizarea incuviintarii arestarii sale preventive, deputatul liberal s-a ferit sa faca supozitii. „Sunt chestiuni care imi scapa si nu ma pot pronunta, pentru ca nu am nicun fel de dovada in privinta asta„, a punctat Ioan Oltean.

Votul in legatura cu solicitarile DNA pe numele sau, dar si al lui Catalin Teodorescu, suspectat in acelasi dosar, ar putea incepe peste doar cateva ore.

Va amintim ca atat PSD, cat si PNL au anuntat ca vor vota favorabil ridicarii imunitatii celor doi deputati. In dosarul cunoscut in spatiul public drept „ANRP 4”, Oltean este suspectat de „trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in timp ce deputatul Catalin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger