AcasăPoliticaIntrarea in vigoare a Legii falimentului personal, amanata de Guvern cu un...

Intrarea in vigoare a Legii falimentului personal, amanata de Guvern cu un an

Cu doar cateva zile inainte ca prevederile sale sa intre in vigoare, odata ce a fost adoptata, in vara, de Parlament, s-a aflat ca aplicarea Legii privitoare la insolventa persoanelor fizice a fost amanata cu un an.

(foto: estnews.ro)

Mai exact, Executivul a decis, miercuri, in sedinta saptamanala de la Palatul Victoria, sa proroge termenul de intrare in viogoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice (cunoscuta drept Legea falimentului persoanal). Din cate prevede Ordonanta de Urgenta adoptata in prima parte a zilei, amanarea se aplica pana in 31 decembrie 2016.

De altfel, din cele anuntate de Guvern rezulta ca hotararea a fost luata  ca urmare a faptului ca „o parte din mecanismul de aplicare nu este înca pregatit, iar normele metodologice de implementare nu au fost adoptate”. Urmare a amanarii aplicarii intrarii in vigoare a actului normativ, in tot acest interval, pana la finele anului viitor, ar ramane timp, printre altele, „pentru procesul de consultare publica asupra normelor de aplicare a legii, iar ulterior, pentru adoptarea lor de catre Guvern”. Dar, totodata, din cate se intrevede din comunicatul Executivului, s-ar mai adauga un ragaz si in vederea infiintarii, de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, a celor 42 de Comisii de insolventa la nivel teritorial si a Comisiei de insolventa la nivel central, care sa vegheze la cu „corectitudinea si transparenta în materia insolventei persoanei fizice”, precum si a angajarii unui personal calificat.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger