AcasăPoliticaInstanta a decis: Adam in arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc ramane in...

Instanta a decis: Adam in arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc ramane in arest preventiv

In timp ce fostul deputat Adam va fi cercetat in regim de arest la domiciliu, fostul vicepresedinte al Camerei va ramane in continuare in arest preventiv, au decis, luni, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta

Totodata, la termenul de luni, magistratii Instantei Supreme au dispus, in „Dosarul retrocedarilor” ilegale de paduri, mentinerea in arest preventiv a lui Paltin Sturdza. Decizia judecatorilor ICCJ nu este, insa, una definitiva si poate fi contestata.

Va amintim ca, in cursul saptamanii trecute, mai exact pe 22 ianuarie, cei trei au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, in stare de arest preventiv, alaturi de alte trei persoane cercetate in dosarul amintit.

In timp ce DNA il acuza pe Adam de „instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, cu consecinte deosebit de grave, constituirea unui grup infractional organizat,  si cumparare de influenta, Hrebenciuc este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, in vreme ce Paltin Sturdza este acuzat de procurorii anticoruptie de constituire a unui grup infractional organizat si cumparare de influenta.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger