AcasăPoliticaInspectia Judiciara a decis: Judecatorul care l-a eliberat pe Piedone din arest...

Inspectia Judiciara a decis: Judecatorul care l-a eliberat pe Piedone din arest nu a savarsit abateri disciplinare

S-au anuntat concluziile in cazul verificarii facute, la nivelul Inspectiei Judiciare, in privinta magistratului de la Curtea de Apel Bucuresti care a dispus eliberarea din arestul preventiv atat a lui Cristian Popescu Piedone, cat si a celorlalte doua angajate ale Primariei sectorului 4, in cazul carora se luase, anterior, o astfel de masura.

Poza care a insotit mesajul fostului primar Popescu Piedone prin care si-a anuntat, recent, retragerea din politica (foto: Facebook/Popescu Piedone)

Odata ce s-a sesizat din oficiu in privinta eliberarii din arestul preventiv a fostului primar al sectorului 4 al Capitalei, intrat in vizorul DNA in dosarul in care se ancheteaza tragedia din „Colectiv”, inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori au si finalizat cercetarile in acest caz. Iar concluziile au fost anuntate joi, prin intermediul unui comunicat de presa, din care reies urmatoarele precizari esentiale: s-a dispus clasarea „sesizarii din oficiu a Inspectiei Judiciare ca urmare a relatarilor mass media in cazul „COLECTIV”. Din analiza efectuata a rezultat faptul ca nu exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare de catre judecatorul investit cu solutionarea cauzei”.

Va reamintim ca la acest moment, Cristian Popescu Piedone este cercetat in libertate de catre procurorii anticoruptie, care il acuza de abuz in serviciu si fals intelectual in cazul tragediei in urma careia au murit 60 de persoane, ca urmare a incendiului declansat, in seara zilei de 30 octombrie, in timpul unui concert ce se desfasura in clubul aflat pe raza sectorului 4, in fruntea caruia se afla, la acea data, politicianul. Intre timp, Piedone si-a anuntat atat demisia din respectiva functie, cat si intentia de a se retrage din viata politica.

author avatar
Cristina Stefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger