AcasăPoliticaIn pragul Congresului PSD, au fost validate 23 de candidaturi pentru functii...

In pragul Congresului PSD, au fost validate 23 de candidaturi pentru functii de conducere in partid

Social-democratii si-au facut multi dusmani

Lista social-democratilor care si-au manifestat intentia de a avea o functie de conducere in cadrul PSD si care spera ca aspiratiile sa li se transforme in realitate, la Congresul PSD de duminica, a fost definitivata in cursul zilei precedente, odata cu validarea solicitarilor.

Pregatirile pentru Congresul PSD, pe ultima suta de metri

Asadar, cu doar doua zile inainte de Congresul Extraordinar anuntat pentru 18 octobrie, Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a aprobat nu mai putin de 23 de candidaturi pentru functii de conducere in formatiunea in fruntea careia, la alegerile interne de duminica trecuta, a fost ales, cu 97 % de voturi „pentru”, fostul interimar Liviu Dragnea.

Asadar, lista arata astfel: pentru fotoliul destinat „numarului 2” in PSD, respectiv postul de presedinte executiv, s-au inscris doi pretendenti – presedintele Camerei, cel care se bucura de sustinerea lui Dragnea, dar si liderul filialei brasovene a PSD-ului, Constantin Nita.

Mergand mai departe, la posturile de vicepresedinti, mai precis la cele patru posturi destinate doamnelor din PSD, va spunem ca in cursa au intrat, oficial, senatorul Gabriela Firea, actualul purtator de cuvant al formatiunii, Doina Pana, Aurelia Fedorca, Olguta Vasilescu, primarita din Craiova, precum si Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei.

Pentru cele zece locuri destinate domnilor din cadrul PartiduluI Social Democrat se lupta actualul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, actualul lider al TSD, Mihai Sturzu, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, precum si secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi. Pe lista sunt si Mihai Tudose, Victor Negrescu, Georgian Pop, Mihai Fifor, Gabriel Vlase,  Gheorghe Simon, Mihai Chirica, Viorel Stefan, Catalin Radulescu, Adrian Dobre, dar si Constantin Nita, cel care spera sa obtina si functia de presedinte executiv al PSD.

author avatar
Cristina Stefan
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger