AcasăPoliticaIn PNL se fac jocuri pentru debarcarea lui Antonescu

In PNL se fac jocuri pentru debarcarea lui Antonescu

Totul pana la bani. Aceasta este deviza liberalilor, care ar prefera sa stea la mila pesedistilor, decat sa-l urmeze pe Crin Antonescu intr-o batalie pe care o considera pierduta din start.

Dusmanii lui Crin Antonescu asteapta sa-l prinda cu garda jos

Tabara penelista, care detine in continuare functii cheie prin Executiv, agentii de stat sau companii nationale, nu vrea nici in ruptul capului sa auda de o eventuala iesire de la guvernare. Mai mult, pentru ca nu sunt dispusi sa-si puna in pericol siguranta financiara, liberalii cu pricina au trecut chiar la amenintari. ”Daca Antonescu nu va tine cont de curentul din interiorul partidului si va decide impreuna cu apropiatii sai  sa ne scoata de la guvernare, este posibil sa piarda sefia PNL”, ne-a declarat un lider liberal. Pe un ton mult mai pacifist, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a pledat, la randul lui, pentru mentinerea parteneriatului cu social-democratii. ”PSD si PNL trebuie sa se aseze la masa discutiilor si sa gaseasca rapid o solutie de iesire din impas. Chestiunea este sigur din ce in ce mai complicata si s-a complicat in urma deciziei neinspirate de a merge pe liste separate la europarlamentare. Stare de fapt care genereaza o competitie directa intre partide care mai departe pot merge pe drumuri care nici macar nu sunt paralele, ci divergente dupa cum se vede in momentul de fata.  De aceea, imi permit sa fac apel la cei doi presedinti sa gaseasca o solutie comuna acceptabila”, a precizat Tariceanu.

Candidatura liderului PNL, o miza mult prea mica

In aceeasi nota, seniorul Mircea Ionescu Quintus le-a cerut celor doi co-presedinti ai USL sa lase interesele personale si sa se concentreze pe guvernare. Totodata, fostul presedinte PNL a explicat ca unitatea USL nu poate fi sacrificata de dragul candidaturii lui Crin Antonescu la prezidentiale. ”Toata problema asta a noastra nu este ca vrem neaparat sa-l impingem pe Crin Antonescu in fruntea statului. (…) Nu asta e problema importanta. Important e acum ca tara sa fie guvernata bine asa cum a fost pana acum, bine – cat s-a putut de bine”, a mai spus Quintus.

[poll id=”696″]

author avatar
Adelina Ionicel
2.309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger