Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Imprumutul de la FMI, din 2009, in atentia procurorilor. Basescu: o tema de-un ridicol fara limite

Imprumutul de la FMI, din 2009, in atentia procurorilor. Basescu: o tema de-un ridicol fara limite

Autor:

Dupa ce in spatiul public a aparut o informatie cum ca procurorii anticoruptie fac verificari in privinta imprumutului contractat de tara noastra, in urma cu 7 ani, de la forurile financiare internationale, fostul sef al statului, al carui nume apare intr-o sesizare depusa la DNA, a avut o reactie categorica.

 

TRAIAN BASESCU FANE 1251 350x256 Imprumutul de la FMI, din 2009, in atentia procurorilor. Basescu: o tema de un ridicol fara limite“Asta este o tema de-un ridicol fara limite si persoanal nu cred ca DNA-ul va cobori atat de jos, incat sa acuze oameni. Era criza economica, Romania nu avea bani, resurse, a trebuit sa imprumute”, a replicat Basescu, luni in jurul pranzului, intr-o interventie telefonica la Romania TV, fostul presedinte invocand o “zona fabulatiilor incredibile”.

Este vorba, conform ziarului Bursa, despre o plangere depusa in august acest an, in care s-a reclamat faptul ca Romania ar fi imprumutat “sume mai mari decat nevoile efective ale Romaniei, fara o justificare temeinica”, plangere in urma analizarii careia s-a deschis un dosar deschis in rem. Printre numele mentionate la nivel de sesizare s-ar numara numara cele ale fostului lider de la Cotroceni, Traian Basescu, al premierului de la vremea respectiva, Emil Boc, dar si al Guvernatorului Bancii Nationale.

La nivel de DNA se confirma constituirii unui dosar, potrivit publicatiei amintite:  “Urmare adresei dumneavoastra din data de 17.10.2016, prin care solicitati comunicarea unor date cu privire la plangerea depusa la data de 16.08.2016, va comunicam ca numarul de dosar penal sub care a fost inregistrata aceasta este 664/P/2016, lucrarea fiind repartizata unui procuror din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie”.

Va reamintim faptul ca acordul semnat de Romania cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, in 2009, viza un imprumut de 20 de miliarde de euro.


1 Comentariu la Imprumutul de la FMI, din 2009, in atentia procurorilor. Basescu: o tema de-un ridicol fara limite

  1. alina

    Bani si succes la Hollywood! Incredibil! Hollywood va face un film bun! Implica-te si tu! Noi mergem spre Hollywood! Hollywood are nevoie de o poveste senzationala! Proiect B: exceptional! Vino si tu alaturi de campioni! Povestea senzationala pentru Hollywood! Un program simplu de facut bani! Ultima sansa! Cel mai bun film la Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!