AcasăPoliticaIliescu: Democratia nu este tirania majoritatii

Iliescu: Democratia nu este tirania majoritatii

Fostul sef al statului face o analiza a situatiei politice actuale si trage cateva de concluzii, inclusiv cu privire la ideea de democratie.

Printre care, ca politica autohtona a ajuns sa dezvolte „mai degraba o cultura a confruntarii, si nu una a consensului”. Dar si ca, din cate se mai desprinde din ceea ce a notat, sambata, Ion Iliescu pe blogul sau, democratia presupune un dialog constant intre reprezentantii majoritatilor si ai minoritatilor, pe motiv ca democratia „nu este, totusi, tirania majoritatii. Cum nu este nici tirania unei minoritati extremiste”.

Totodata, primul lider al Romaniei de dupa perioada comunista a oferit, in acelasi mesaj, si o explicatie cu privire la motivul pentru care oamenii l-au votat, in momentul in care s-a aflat in cursa pentru prima functie in stat. „Le-am oferit o miza, un proiect de tara, o perspectiva. Cu acest proiect s-au identificat si oameni cu studii mai putine-dar care au gandit si gandesc cu capul lor-dar si oameni de cultura, elite profesionale in diferite domenii, si, oroare pentru unii, chiar si filosofi!”, considera liderul onorific al PSD.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger