AcasăPoliticaIi propune lui Iohannis o intrebare pentru referendum

Ii propune lui Iohannis o intrebare pentru referendum

Traian Basescu nu renunta la ideea unui Parlament unicameral si cu mai putini alesi ai neamului. Si, din cate se poate interpreta din cel mai recent mesaj transmis de actualul senator, spera ca si actualul presedinte sa imbratiseze ideea unei consultari publice pe aceasta tema.

„Oare va juca Domnul Presedinte Iohannis?”, se intreaba predecesorul sau de la Cotroceni, intr-un mesaj in care actualul lider al PMP ii face o sugestie primului om in stat in privinta referendumului pe care si-a propus sa il demareze, pe tema Justitiei.

Concret, pana ca seful statului sa se decida asupra datei si a formularii exacte ce va fi trecuta pe foaia pe care o vor primi romanii in ziua consultarii populare, Traian Basescu vine cu o propunere de intrebare gata pregatita. E drept, o alta decat cea ce  tine de  scopul vizat de  Iohannis. „Azi, Presedintele Iohannis ar putea introduce la referendumul pe care il va declansa si intrebarea: “Sunteti de acord ca Parlamentul Romaniei sa fie format din 100 senatori si 200 deputati ?”.”, transmite Basescu, pe Facebook, facand trimitere la referendumul pe care l-a declansat, in urma cu 8 ani, in privinta reducerii numarului de parlamentari la 300 si a transformarii Legislativului in for unicameral.

„Desi a fost validat de Curtea Constitutionala, referendumul nu a fost pus in aplicare de Parlament”, aminteste fostul presedinte, care motiveaza, practic, ideea inaintata lui Klaus Iohannis prin faptul ca „aceasta intrebare, daca referendumul va fi validat, face imposibila nerespectarea rezultatului referendumului pentru ca nu mai este necesara modificarea Constitutiei, ci doar a Legii Electorale”, dar si ca „intrebarea are avantajul ca va fi un catalizator pentru prezenta la vot a romanilor si nici nu repeta intrebarea din 2009”.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger