AcasăPoliticaIese sau nu Marea Britanie din UE? Ce rezultat crede Traian Basescu...

Iese sau nu Marea Britanie din UE? Ce rezultat crede Traian Basescu ca va avea referendumul!

Cu putine zile inainte ca britanicii sa mearga la urne pentru a se pronunta pro sau contra „Brexit-ului”, adica vor spune daca vor sau nu ca Anglia sa paraseasca Uniunea Europeana, fostul sef al statului da de inteles ca nu are nicio emotie cu privire la rezultatul acestui referendum.

Adica Traian Basescu e ferm convins ca Marea Britanie nu va parasi marea familie europeana, in urma referendumului din 23 iunie si a spus-o cat se poate de clar, seara trecuta, la Romania TV, argumentandu-si punctul de vedere. In sensul in care fostul presedinte sustine ca premierul britanic ar fi mizat pe o strategie castigatoare, dar si ca interesul Marii Britanii e sa ramana, nicidecum sa plece din UE. „(David Cameron-n.r) el a jucat o carte, care ii va iesi. Nu va fi niciun Brexit, n-o sa iasa Marea Britanie din UE pentru nimic in lume, pentru ca ar pierde enorm. Dar, mesajul lui David Cameron tot timpul in Consiliu a fost: „ori imi dati niste facilitati” – si se referea in primul rand la facilitatile sociale, dar si la contributii la bugetul UE  (…), ori, daca nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o sa fie unul prin care vor vota iesirea. Eu va dau scris ca nu va iesi nicio Mare Britanie. Cameron si-a atins obiectivul, are reduceri la contributii si facilitati sociale, asa ca el si-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. (…) Indiferent cum ar vota britanicii – eu cred ca vor vota impotriva iesirii – Parlamentul trebuie sa valideze prin lege, adica trebuie sa anuleze legile de aderare si nu o va face niciodata”, a explicat fostul lider de la Cotroceni.

Va reamintim faptul ca joi, britanicii sunt asteptati la urne pentru a se pronunta pe acest subiect, decizia lor fiind urmarita cu interes in intreaga Europa si nu numai.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger