AcasăPoliticaIdee nemaivazuta. Cativa liberali propun: inchisoare doar in week-end!

Idee nemaivazuta. Cativa liberali propun: inchisoare doar in week-end!

O propunere legislativa putin spus inedita vine din directia mai multor senatori liberali, care, foarte probabil, cred ca au gasit alternativa la mult-invocata aglomeratie din penitenciarele autohtone.

Alesii neamului, 11 la numar, au mers la Senat si au depus o propunere legislativa cu idei -una si una – de masuri alternative la executarea pedepselor privative de libertate.

Din cate anunta Antena 3, senatorilor liberali in cauza li s-ar parea potrivit ca, fata de situatia actuala, in cazul persoanelor care s-au ales cu condamnari de pana la 4 ani – insa care sa nu implice situatii de violenta sau infractiuni ce tin de coruptie sau asociate acestei infractiuni si care sa nu aiba in vedere recidivistii – sa se foloseasca varianta inchisorii de week-end, sa-i spunem. Adica sa fie privati de libertate doar sambata si duminica, dar nu in inchisoare, ci in centre speciale, sau sa faca munca in folosul comunitatii.

Totodata, acelasi proiect vizesaza si condamnari de pana la 3 ani de inchisoare cu executare, cu exceptia situatiilor mentionate mai sus, carora li s-ar putea gasi o alternativa cu mult mai blanda decat penitenciarul. Si anume executarea pedepsei primative la domiciliu, cu supraveghere prin bratara electronica.

Ramane de vazut ce soarta va avea proiectul liberalilor.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger