AcasăPoliticaIanukovici, prima aparitie publica dupa ce a fugit din Ucraina!

Ianukovici, prima aparitie publica dupa ce a fugit din Ucraina!

Dupa ce, de cateva zile, disparuse fara urma, existand suspiciuni ca s-ar fi refugiat in Rusia, fostul presedinte ucrainean a aparut in fata presei si si-a explicat motivele care l-au facut sa fuga de la Kiev.

Desi actualmente s-a refugiat in sudul Rusiei, de unde a si vorbit lumii, in prima sa aparitie publica de dupa plecarea sa din capitala Ucrainei, pe fondul violentelor cumplite, ce au dus la sute de pierderi omenesti (ca urmare a confruntarilor dintre manifestantii antiguvernamentali si fortele de ordine-n.r), Viktor Ianukovici nu a vrut sa spuna daca acolo s-a adapostit in tot acest timp.

Fostul lider de la Kiev sustine, insa, ca s-a vazut nevoit sa plece, impreuna cu familia, dupa ce ar fi primit amenintari cu moartea si ca nu ar fi fost inlaturat de la putere, cum s-a vehiculat. Mai mult, in discursul sustinut in fata camerelor de luat vederi si preluat de presa internationala, Ianukovici a insistat ca se va intoarce in Ucraina, insa doar daca va avea garantii ca nu i se va intampla nimic rau, in sensul ca i se va asigura securitatea.

In tot acest timp, Viktor Ianukovici a fost cautat de catre oamenii legii din tara sa de origine. Parchetul din Ucraina a dechis pe numele lui o ancheta, fostul presedinte al Ucrainei fiind acuzat de „crime in masa”.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger