AcasăPoliticaGuvernul a gasit o prima solutie pentru problemele crescatorilor de oi

Guvernul a gasit o prima solutie pentru problemele crescatorilor de oi

Executivul a aprobat o Ordonanta de Urgenta in privinta chestiunilor invocate de crescatorii de oi, deunazi, la protestul de amploare din apropierea Parlamentului.

In conditiile in care a anuntat ca nu are abilitatea sa opereze modificari la legea in sine, Guvernul a decis amanarea aplicarii prevederilor celor doua articole din Legea vanatorii- in privinta numarului redus de caini, dar si la limitarea perioadei de pasunat – care au produs un val de nemultumire in randul ciobanilor.

Acest aspect a fost anuntat, miercuri, de la Palatul Victoria, de catre purtatorul de cuvant al Guvernului Ciolos, in ziua in care a avut loc sedinta saptamanala Guvern. Este vorba, din cate a anuntat Dan Suciu, despre prorogarea punctelor C si K din articolul 23 din Legea 407/2006 si legea 149/2015. „Aceasta prorogare este valabila pana in data de 25 aprilie 2016, pana in aceasta perioada (…) vom gasi o formula noua (…) prin care (…) Guvernul sa solutioneze definitiv aceste controverse”, a mentionat Suciu.

Asadar, la o zi dupa ce mii de oieri au protestat, in fata Palatului Parlamentului din Capitala, nemultumiti de mai multe prevederi ale Legii vanatorii 407/2006 modificate, reprezentantii Cabinetului explicand ca nu se poate da o Ordonanta de Urgenta in vederea modificarii legii respective, fiind vorba despre un proiect legislativ initiat de Parlament, guvernantii au gasit o solutie pentru rezolvarea -temporara, ce-i drept- a doua dintre nemultumirile invocate de crescatorii de oi veniti in Bucuresit din mai multe zone ale tarii. „La nivelul ministerelor, se cauta aceasta solutie, in acest moment, si vom veni in cel mai scurt timp cu un raspuns tehnic si legal”, anunta, in cursul dupa-amiezii trecute, Dan Suciu.

Vizate de nemultumiri erau prevederile prin care ciobanii sunt limitati sa aiba un caine, in cazul in care oile lor pasc la ses, doi pentru paza stanelor de la dea si trei in zona de munte, dar si de cea prin care se interzice pasunatul, in perioada 6 decembrie-24 aprilie.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger