AcasăPoliticaGuvernul a decis: Pensiile de serviciu nu vor mai putea depasi salariile...

Guvernul a decis: Pensiile de serviciu nu vor mai putea depasi salariile nete

Executivul a dat unda verde, in cadrul sedintei de vineri, Ordnantei de Urgenta privind reglementarea pensiilor de serviciu, stabilind ca acestea nu vor mai putea depasi nivelul salariilor/soldelor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei. Si ca aceste pensii de serviciu se vor majora dar in functie de inflatie, si nu raportat la cresterile salariale.

La finele sedintei de Guvern, din directia Palatului Victoria s-a reamintit ceea ce mentionase, practic, ministrul Muncii, in decursul reuniunii, si anume ca pensiile de serviciu aflate in plata nu se vor micsora, urmare a adoptarii OUG in cauza, si ca nu se vor face modificari la nivel de baza de calcul sau la varsta „si vechimea avute in vedere la data depunerii cererii de pensionare”. Si ca masurile vin sa elimine inegalitatiile intre categoriile de pensionari.

„Adoptarea acestor masuri era necesara in contextul in care Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede cresteri anuale semnificative ale salariilor in urmatorii ani, ceea ce ar fi generat, implicit, actualizarea pensiilor de serviciu cu sume ce ar fi putut produce efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, din care sunt suportate”, transmit reprezentantii Executivului, care mentioneaza si ca actul normativ in cauza nu include pensiile magistratilor, ci „reglementeaza pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informatii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic si Consular, al Curtii de Conturi, cel auxiliar din instante si parchete, al functionarilor parlamentari, dar si al membrilor Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor.”

E de mentionat faptul ca toti cei care fac parte din structurile amintite si doresc sa se pensioneze in baza actualelor prevederi, pot face acest lucru pana pe 15 septembrie.

558 afisari

4 COMENTARII

  1. Remarcați și că o astfel de OUG, care aduce modificări unor acte normative de nivel superior, nu poate fi aplicată, în mod legal, decât după ce este aprobată în parlament, ca act normativ de același nivel cu legea căreia îi aduce modificări ?

  2. si cu celelalte pensii speciale ce se intampla? magistratii si deputatii sunt mai speciali? de la ei nu e legal sa taie nimic doar de la ce multi si prosti. sa va fie rusine.

  3. IN PREZENT RAUL IN ROMANIA VINE DIN PARTEA SISTEMULUI POLITIC MAFIOT-PARLAMENT SI A JUSTITIE SRL. ASTIA O CAUTA CU LUMANAREA SI O VOR GASI CAT DE CURAND ANUL ACESTA NU MAI TARZIU..

  4. ROMANIA TREZESTE-TE………….
    In Romania BALCANICA presedintii de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai curtii de conturi, inspectori financiari, academicieni, ofiteri MApN, SRI, SIE, STS,SPP, PREOTI, fiind in exercitiul functiunii au adunat AVERI FABULOASE ilicite, au dosare penale in lucru ori sunt in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta asemenea autoritati publice, COMPROMISE, populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti puscariabili au emis si emit legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase. Unde in lume mai exista asemenea DREPTATE , JUSTITIE SRL si TARA in care hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA SI SA ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile naroade facute de ei??? UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI SI C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi??? În ultimii 27 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA SI AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA, datoria țării a crescut de la ZERO IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro, iar peste 4 milioane de romani au emigrat. De ce SI CUM s-a ajuns aici? Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger