Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Guvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Guvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Autor:

Autoritatile iau masuri in vederea stoparii defrisarilor abuzive. Ministrul Mediului a anuntat faptul ca Executivul a aprobat, marti, infiintarea Garzilor Forestiere, prin reorganizarea, practic, a actualelor comisariate de regim silvic si vanatoare.

 

1520632 716447325074196 1308305733674356865 n gavrilescu 365x500 Guvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor ForestiereMasura a fost oficializata prin intermediul emiterii unei Ordonantei de Urgenta, ca urmare a constatarii unei realitati alarmante, respectiv taierea masiva, in mod ilegal, a padurilor. Conform statisticilor, cifrele sunt de natura sa ingrijoreze. De altfel chiar Gabriela Gabrilescu a anuntat, marti, faptul ca nu mai putin de 8, 8 milioane de metri cubi de padure sunt taiati, ilegal, in fiecare an.

Demersul are in vedere, dupa cum se mentioneaza  intr-un comunicat al Executivului, punerea la dispozitia personalului noilor structuri – cu mentiunea ca personalul silvic cu atriutii de control creste – a mijloacelor necesare desfasurarii activitatilor menite sa monitorizeze si sa controleze aplicarea masurilor destinate protejarii regimului silvic, dar si a celui cinegetic.

De altfel tema defrisarilor abuzive a reprezentat si un subiect dezbatut, recent, in cea mai recenta sedinta a CSAT-ului, urmare a faptului ca mii de romani s-au aratat ingrijorati de aceasta situatie si si-au manifestat temerile in privinta despaduririlor ilegale, prin intermediul unor manifestatii stradale pasnice, aducandu-se in discutie si efectele acestor despaduriri masive- respectiv riscul crescut de pagube produse ca urmare a precipitatiilor ce favorizeaza alunecarile de teren si inundatiile.

sursa foto: Facebook/GratielaGavrilescu    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!