AcasăPoliticaGuvernele roman si bulgar se vor reuni intr-o sedinta comuna

Guvernele roman si bulgar se vor reuni intr-o sedinta comuna

Guvernul condus de Ponta si Cabinetul in fruntea caruia se afla omologul sau bulgar, Boiko Borisov, se vor reuni intr-o sedinta comuna. Data la care va avea loc aceasta intrunire comuna a celor doua Executive nu a fost inca stabilita, insa ceea ce se stie deja este faptul ca evenimentul va avea loc in Romania.

In contextul in care primul-ministru Victor Ponta a avut o intrevedere, joi, la Palatul Victoria, cu Meglena Kuneva, vicepremierul pentru afaceri europene si institutionale din Bulgaria, printre temele abordate de cei doi oficiali in discutia avuta la sediul Guvernului s-a numarat si cea privind organizarea, in curand, cel mai probabil la Bucuresti, a viitoarei sedinte comune de guvern. „In context, a fost convenita inceperea pregatirii pentru organizarea, in Romania, in viitorul apropiat, a urmatoarei sedinte comune de guvern in cadrul careia sa fie analizate perspectivele consolidarii cooperarii sectoriale si in plan european si regional, pe baza obiectivelor si intereselor comune ale celor doua state”, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

Totodata, Ponta si Kuneva au discutat, printre altele, si despre procesul de aderare a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Va amintim ca o astfel de sedinta comuna a guvernelor roman si bulgar a avut loc in martie anul trecut, de aceasta data la Ruse, in Bulgaria, Executivul de la Sofia fiind condus, la acea data, de catre Plamen Oresharski.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger