Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Guvernantii vor mese calde in scoli si au un proiect-pilot

Guvernantii vor mese calde in scoli si au un proiect-pilot

Autor:

Sunt toate sansele ca laptele si cornul sau iaurtul primite de elevi la momentul in care se afla la scoala sa fie combinate cu alte produse alimentare, mai consistente si, de ce nu, calde.

 

13006534 1000837166620235 4740625249023637904 n ciolos 720x480 Guvernantii vor mese calde in scoli si au un proiect pilotIdeea este menita sa ii incurajeze si mai mult pe parinti sa isi trimita copiii la scoala, sa beneficieze de educatie, stiut fiind faptul ca in ultimii ani rata abandonului scolar a crescut dramatic. Din cate a anuntat premierul, la inceputul sedintei saptamanale de guvern, este vorba despre “un program-pilot care sa permita acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar in fiecare zi la scoala”.

Ceea ce inseamna ca – in prima faza, pentru ca autoritatile sa se edifice pe aceasta tema- au fost alese cateva unitati de invatamant, din diferite regiuni ale tarii, cu copii apartinand unor medii sociale diferite. “Si daca, dupa acest an scolar 2016-2017, acest proiect pilot confirma, obiectivul este ca el sa fie largit apoi la nivelul intregii tari si sa combinam cumva si programul “Fructe in scoli” cu “Laptele si cornul” in scoli, mai adaugand niste resurse financiare pentru a putea oferi o masa calda in scoli sau, cum spuneam, un pachet alimentar”, a subliniat Ciolos, care a tinut sa atraga atentia ca, desi initiativa apartine Executivului, ea nu poate avea succes fara implicarea autoritatilor locale, in sensul sustinerii inclusiv la nivel de spatiu in care copiii sa poata manca.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!