AcasăPoliticaGuvernantii vor mese calde in scoli si au un proiect-pilot

Guvernantii vor mese calde in scoli si au un proiect-pilot

Ciolos vrea sa sparga monopolul IT al lui Ghita cu ajutorul voluntarilor

Sunt toate sansele ca laptele si cornul sau iaurtul primite de elevi la momentul in care se afla la scoala sa fie combinate cu alte produse alimentare, mai consistente si, de ce nu, calde.

Ideea este menita sa ii incurajeze si mai mult pe parinti sa isi trimita copiii la scoala, sa beneficieze de educatie, stiut fiind faptul ca in ultimii ani rata abandonului scolar a crescut dramatic. Din cate a anuntat premierul, la inceputul sedintei saptamanale de guvern, este vorba despre „un program-pilot care sa permita acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar in fiecare zi la scoala”.

Ceea ce inseamna ca – in prima faza, pentru ca autoritatile sa se edifice pe aceasta tema- au fost alese cateva unitati de invatamant, din diferite regiuni ale tarii, cu copii apartinand unor medii sociale diferite. „Si daca, dupa acest an scolar 2016-2017, acest proiect pilot confirma, obiectivul este ca el sa fie largit apoi la nivelul intregii tari si sa combinam cumva si programul „Fructe in scoli” cu „Laptele si cornul” in scoli, mai adaugand niste resurse financiare pentru a putea oferi o masa calda in scoli sau, cum spuneam, un pachet alimentar”, a subliniat Ciolos, care a tinut sa atraga atentia ca, desi initiativa apartine Executivului, ea nu poate avea succes fara implicarea autoritatilor locale, in sensul sustinerii inclusiv la nivel de spatiu in care copiii sa poata manca.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger