AcasăPoliticaGuvernantii au decis: 2 decembrie - zi libera, dar recuperabila

Guvernantii au decis: 2 decembrie – zi libera, dar recuperabila

Nu mai incape dubiu ca foarte multi romani vor avea o minivacanta in jurul datei de 1 decembrie, Ziua Nationala, o data ce si ziua de vineri, a doua a lunii urmatoare, a fost declarata libera, cat sa nu se fragmenteze liberele ce incep pe final de noiembrie.

UPDATE: La finele sedintei Executivului, din directia Guvernului s-au mai precizat urmatoarele aspecte, in privinta zilei libere de 2 decembrie: „Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii”, dar nici „magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 decembrie 2016 si nici participantilor in aceste procese”. Nu in ultimul rand, se precizeaza ca „dispozitiile nu se aplica angajatilor din cadrul Trezoreriei statului care desfasoara activitati stabilite prin Normele metodologice privind incheierea exercitiului bugetar al anului 2016, aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice”.

––

Pe scurt, lucrurile stau astfel: cei care lucreaza in sistemul public nu vor merge la munca incepand cu 30 noiembrie, ziua de Sf. Andrei, o mare sarbatoare a ortodoxiei si data libera de la stat si pana pe 5 decembrie. Minivacanta a fost, astfel, prelungita oficial, de vreme ce in sedinta saptamanala de miercuri guvernantii au decis sa aprobe, printr-o hotarare, ca ziua de vineri, 2 decembrie, sa fie de asemenea nelucratoare.

Cu mentiunea ca liberul de 2 decembrie va trebui recuperat – fie intr-o zi de sambata de la mijlocul lunii in cauza, adica pe data de 17, fie prelungindu-si timpul de lucru, pana pe 16 decembrie -salariatii din institutiile publice au primit, asadar, unda verde pentru a-si planifica scurta vacanta de care au parte la inceputul lunii in care sarbatorim nu doar Marea Unire, ci si Sfantul Nicolae, Craciunul si apoi Anul Nou.

author avatar
Cristina Stefan
547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger