AcasăPoliticaGruparea Stroe – Chitoiu, pusa cu botu’ pe labe

Gruparea Stroe – Chitoiu, pusa cu botu’ pe labe

Invitat de colegul Sorin Iliesiu sa se retraga din fruntea PNL-ului, Crin Antonescu si-a confirmat suprematia in partid si si-a maturat adversarii.

Fostul ministru de Finante si-a dat demisia degeaba, nu va mai fi secretar general al PNL

Pana sa-si regleze conturile cu Ponta si usedistii lui, Antonescu a facut curatenie in propria-i ograda liberala. Unde i-a pus la punct pe Radu Stroe si pe Daniel Chitoiu, cei doi liberali acuzati de colegi ca au facut un ”coupe de foudre” pentru Victor Ponta si cauza social-democratilor. Cum opinia este impartasita de mai multi liberali, reprosurile facute pe tema l-au determinat pe Stroe sa afirme ca este gata sa-si dea demisia pe loc. ”Da-ti-o!”, a venit imediat replica lui Crin Antonescu. Neavand ce face, Stroe a declarat ca isi pune demisia, plus propria persoana, la ”dispozitia partidului”. Cum insa Antonescu a ripostat ca el nu este ”depozitar de demisii”, Stroe a lasat-o moarta. Mai ghinionist, Daniel Chitoiu a fost maturat din functia de secretar general interimar. Mai exact, el a fost informat ca statutul PNL nu-i permite sa fie vicepresedinte si sa preia atributiile secretarului general (in locul lui Eduard Hellvig, care va candida pentru un loc de europarlamentar – n.r.), prin urmare trebuie sa renunte la idee.

Reglare de conturi intre presedinti

Liberalul a scapat la mustata de furia lui Antonescu si si-a pastrat functia de vicepresedinte

Chiar daca nu a fost sanctionat in vreun fel, predecesorul lui Antonescu, Calin Popescu Tariceanu, a pierdut si el o confruntare direct cu actualul lider. Care l-a infruntat direct pe Tariceanu, intrebandu-l daca-i cere demisia. Simtind ca nu-i rost de sustinere, Tariceanu a lasat manusa demisiei sa cada, dar l-a criticat in schimb pe Antonescu pentru modul in care a gestionat relatia cu PSD si participarea PNL la guvernare. „Am intrat in Guvern, nu am facut nimic si am acceptat sa ne incalece PSD” si ”am dat-o-n bara” cu revizuirea Constitutiei, a acuzat Tariceanu. Conflictul dintre cei doi a fost transat, in defavoarea lui Tariceanu, de membrii Biroului Permanent al PNL, care l-au girat total pe Antonescu, in dauna fostului lor lider.

author avatar
Simona Badulescu
1.099 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger