AcasăPoliticaGrindeanu subliniaza efectele intarzierii promulgarii Bugetului: "sunt puse sub semnul intrebarii"!

Grindeanu subliniaza efectele intarzierii promulgarii Bugetului: „sunt puse sub semnul intrebarii”!

In asteptarea unui raspuns din partea presedintelui, cu privire la bugetul pe anul in curs, ajuns pe masa sefului statului in vederea promulgarii, adresandu-se ministrilor la inceputul sedintei de Guvern, premierul a evidentiat cateva efecte ale amanarii luarii unei decizii.

„Va multumesc pentru faptul ca va continuati activitatea desi Bugetul intarzie a fi promulgat. Din pacate, faptul ca dvs si noi am reusit, zic eu, intr-un timp record, sa venim cu un buget care sa tina cont de programul nostru de guvernare (…), iata ca toata aceasta munca este intarziata, iar acele masuri noi pe care le-am luat si care le aveam in programul de guvernare sunt puse (…) sub semnul intrebarii. Noi ne-am facut treaba, am adoptat (…) din pacate, toata aceasta intarziere se duce in lant nu doar catre ministerele pe care dvs le coordonati, ci si catre autoritatile judetene, locale (…) Si asa eram destul de intarziati datorita (sic!) programului electoral, datorita (sic!)tuturor lucrurilor pe care dvs le stiti si care nu au depins de noi”, a conchis primul-ministru.

Precizarile sale vin la doua zile de cand atat Grindeanu, cat si ministrul Stefan, de la Finante, au discutat cu Klaus Iohannis, la Cotroceni, pe tema bugetului, la finele intrevederii convocate de catre seful statului acesta din urma anuntand ca va lua o decizie „zilele urmatoare” si declarandu-se „ingrijorat” de unele aspecte ce tin de acest proiect. „Bugetul, la o prima analiza pe care am facut-o, este unul problematic si riscant. Se prevad venituri care, dupa parerea mea, sunt supraevaluate. Pe de alta parte, se prevad cheltuieli foarte mari”, sustinea, marti, presedintele.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger