AcasăPoliticaGrindeanu #rezista pentru ca s-a inteles cu Iohannis

Grindeanu #rezista pentru ca s-a inteles cu Iohannis

Discursul curajos al lui Grindeanu de aseara este dovada ca premierul Romaniei are in spate mai multe forte care-l sustin, independente de voturile primite de PSD din partea alegatorilor. In aceste sase luni de cand Sorin Grindeanu conduce guvernul nu l-am auzit nemultumit de modul in care actioneaza ministrii sau coalitia de guvernare care il sustine din Parlament. 

Fara a face teoria conspiratiei, este esential sa analizam cine are de castigat din acest razboi intern al PSD. PNL si USR au probleme interne si nu le prea arde sa critice guvernul sau programul de guvernare iar singur adversar al PSD a ramas presedintele Iohannis, care beneficiaza din plin de asistenta serviciilor.

Care este planul lui Iohannis in conflictul din PSD

Refuzul lui Grindeanu de a-si da demisia, desi tot cabinetul sau a facut acest lucru iar coalitia de guvernare i-a retras sprijinul, face parte din jocul pus la cale de Iohannis. PSD este obligat acum sa faca motiune de cenzura pentru a-l forta pe Grindeanu sa plece, dar acest lucru nu se poate face peste noapte. Dupa caderea oficiala a Guvernului, reprezentantii PSD si ALDE vor merge la Iohannis cu o noua propunere de premier. Acest lucru nu se poate intampla prea curand pentru ca presedintele pleaca intr-un turneu extern in Germania si Franta si se intoarce vinerea viitoare. La intoarcerea de la discutiile cu Merkel si Macron si dupa vizita de saptamana trecuta din SUA, Iohannis va fi foarte bine pozitionat si va putea amana sau va refuza numirea premierului propus de PSD. Prin jocul sau, Sorin Grindeanu ii da lui Iohannis sansa sa prinda PSD in colt. Deci, discursul premierului de aseara nu a fost despre corectitudine in raport cu cetatenii, despre programul de guvernare si performanta la locul de munca, ci a fost despre cum poti sa-ti tradezi partidul care te-a numit in functia de premier si cum poti insela asteptarile a milioane de oameni care au votat un anumit program de guvernare.

author avatar
Andrei Coman
993 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger