AcasăPoliticaGrindeanu nu mai are sprijinul politic al PSD-ului. Dragnea: Maine vom discuta...

Grindeanu nu mai are sprijinul politic al PSD-ului. Dragnea: Maine vom discuta o propunere de premier

Spre deosebire de Iohannis, Grindeanu si Dragnea se feresc de aghiotantii lui Pahontu

Conducerea PSD-ului a decis sa-i retraga premierului Grindeanu sprijinul politic, aspect confirmat de catre Liviu Dragnea. Seful social-democrat a anuntat, totodata, ca PSD-ul e gata sa formeze un nou guvern, alaturi de ALDE, si ca joi va avea loc un nou CEx, in cadrul caruia se va veni cu o noua propunere de premier.

„Riscam ca programul de guvernare sa nu poata fi pus in practica”, a  anuntat Dragnea, la finele unei sedinte de peste 5 ore a conducerii PSD-ului, urmata de cea a Coalitiei. „Discutam de un Cabinet care nu mai are membri si de un prim-ministru care sper sa ia act de deciziile unui for statutar”, a subliniat Dragnea.

„Documentul ne-a aratat ca directia e buna, dar ritmul de implementare destul de scazut”, a conchis Dragnea, in privinta raportului de evaluare a activitatii guvernamentale. De altfel, seful PSD a mentionat si ca „toti membrii PSD din Guvern si-au prezentat demisiile inainte de CEx”, ca „am luat act – anuntul premierului ca-si va prezenta demisia”, dar si ca Grindeanu a transmis ca va respecta decizia CEx-ului.

De altfel, Sorin Grindeanu nici nu a mai asteptat sa afle rezultatul votului, aspect mentionat in conferinta sustinuta de Dragnea, alaturi de Tariceanu, stiut fiind faptul ca premierul a parasit sedinta cu putine minute inainte de ora 21.

Decizia conducerii PSD-ului este similara cu cea luata, in cursul dupa-serii, de conducerea ALDE, anterior incheierii Comitetului Executiv al social-democratilor.

Un guvern si, implicit, un premier ramas fara sprijin politic „nu mai poate functiona. In mod normal, primul-ministru isi da demisia (…) asteptam la gestul de onoare din partea” lui Grindeanu, a mentionat, printre altele, Calin Popescu Tariceanu.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger