AcasăPoliticaGrindeanu a anuntat abrogarea ordonantei 13: Ministrul Justitiei isi asuma consecintele

Grindeanu a anuntat abrogarea ordonantei 13: Ministrul Justitiei isi asuma consecintele

S-a luat o decizie in privinta controversatei OUG. Sorin Grindeanu a anuntat, in urma cu scurta vreme, ca se vor face pasii necesari abrogarii Ordonantei de Urgenta 13/2017, adica aceea care aduce modificari celor doua Coduri – Penal si de Procedura Penala.

Hotararea careia i-a dat glas seful Executivului – dupa ce a subliniat, in prima faza, ca a ascultat opinii ale unor colegi, dar si ale unor „oameni simpli” si „vocea strazii” – survine unor discutii avute intre Dragnea si Grindeanu si era asteptata, dupa ce, anterior in cursul dupa-amiezii de sambata, seful PSD dadea un prim semn ca s-ar putea lua o astfel de decizie (DETALII AICI).

Au fost, asadar, discutii intre seful PSD si premierul Grindeanu, dar si cu liderii ALDE – Tariceanu si Constantin. La finele acestor dezbateri s-a ajuns, e limpede, la concluzia ca Ordonanta de Urgenta careia i se daduse unda verde in cadrul sedintei de Guvern de saptamana trecuta – si despre care premierul nu dadea deloc semne zilele trecute ca are de gand sa bata in vreun fel in retragere – va fi abrogata.

Iata principalele declaratii ale premierului:

-Nu vreau sa dezbinam Romania, Romania nu poate fi rupta in doua. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva, in acelasi timp vreu sa va spun ca tot ceea ce insemna deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost puse in practica e normal (…) ca in cel mai scurt timp sa-si gaseasca transpunerea in cadrul legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toata lumea (…) Pe de alta parte, dincolo de mitinguri, si am urmarit cu atentie tot ce s-a intamplat in aceste zile, in toata tara (…) ideea este ca s-a creat un clivaj un societate. Pe de alta parte, membrii si sustinatorii nostri ne indeamna sa continuam in acest demers.

Ca prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii:

– maine vom face, in regim de urgenta, o sedinta de Guvern, pentru abrogarea acestei Ordonante. Folosesc acest termen (…) e folosit de catre Administratia Prezidentiala atunci cand mi-a cerut sa abrogam aceasta ordonanta. Vom gasi calea legala – abrograre, prorogare- ca sa nu intre in vigoare.

– e nevoie de a avea, totusi, o concordanta intre ceea ce inseama deciziile CCR si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzand, poate, acel prag de 200.000 de lei (…) si in cel mai scurt timp sa trimitem un proiect spre Parlament.

-toate argumentele pe care noi le-am avut in sustinerea acestei Ordonante n-au fost foarte bine comunicate, din acest motiv s-a creat foarte multa confuzie, s-au creat distorsiuni. De aceea, Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei isi asuma consecintele.

Inchei prin a spune ca doresc in continuare sa punem in practica programul de guvernare.”

author avatar
Cristina Stefan
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger