AcasăPoliticaGorghiu le-a scris liberalilor pentru a-i anunta ce plan are "incepand de...

Gorghiu le-a scris liberalilor pentru a-i anunta ce plan are „incepand de astazi”

Alina Gorghiu a luat o decizie in privinta partidului in fruntea careia se afla, pe care a ales sa o anunte, fiecarui membru al formatiunii, prin intermediul unei scrisori deschise.

Mai exact, co-presedintele marelui PNL si, totodata, liderul vechiului Partid National Liberal, semneaza, luni, un mesaj adresat „fiecarui membru al Partidului National Liberal, indiferent de vechimea sau locul” pe care il ocupa in ierarhia interna de partid, prin care lamureste ca a ales ca, din cand in cand, sa le prezinte punctul sau de vedere in privinta principalelor „momente politice care implica actiunea politica a Partidului National Liberal”.

Alegerea sa de a face public, periodic, aceste aspecte se bazeaza pe ideea ca PNL-ul fiind un „partid mare”, cu sute de mii de membri, dar si un numar important de sustinatori, e nevoie ca activitatea formatiunii in fruntea careia se afla sa fie pe deplin inteleasa, dar si sprijinita.

Primele trei exemple

Un prim pas in aceasta directie a fost punctarea principalelor teme de discutie pe care mai-marii liberali le-au abordat, la mijlocul lunii trecute, la Brasov, in cadrul Ligii Alesilor Locali ai PNL, precum si mult-dezbatutul subiect al votului prin corespondenta, proiect pe care liberalii au anuntat ca l-ar vrea votat pana in noiembrie. „Noi, liberalii, am facut toate demersurile pentru a apara demnitatea romanilor din diaspora care se vad din nou umiliti de PSD si guvernarea Ponta”, a subliniat Gorghiu despre proiectul legislativ pe care PNL l-a depus in Parlament in luna martie.

Nu in ultimul rand, Alina Gorghiu a facut cateva aprecieri si in privinta recentului demers al PNL-ului, respectiv motiunea de cenzura la adresa Guvernului si a premierului, descris drept „un moment politic important”, impus, sustine aceasta, de trimiterea in judecata, de DNA, a actualului prim-ministru. „PNL avea datoria politica si morala sa reactioneze la aceasta situatie care afecteaza grav credibilitatea Romaniei”, considera liberala.

In incheiere, Alina Gorghiu a notat un aspect ce tine de felul in care PNL-ul actioneaza pe scena politica. „Viziunea mea este ca PNL trebuie sa faca o politica bazata pe principii si valori, care sa convinga oamenii ca viitorul guvern, cel liberal, va fi altfel decat actualul”, a conshis co-presedintele liberalilor.

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger