AcasăPoliticaGorghiu coace listele, liberalii au luat foc

Gorghiu coace listele, liberalii au luat foc

In timp ce penelistii fac furii, conducerea PNL a batut in cuie ”decalogul” care va duce la pensionarea in masa a vechilor liberali si pedelisti.

Fie ca provin din fostul PNL sau din fostul PDL, penelistii ar da orice să scape de ALina Gorghiu

Cine vrea sa candideze pe listele PNL la viitoarele alegeri trebuie sa indeplineasca zece conditii. Numite generic ”criterii de integritate”, conditiile cu pricina au fost convenite, ieri, de Comisia de unificare a PNL, si urmeaza acum sa fie batute in cuie de Consiliul National convocat pentru data de 11 decembrie. Concret, ca sa beneficieze de girul partidului si de un loc fruntas pe listele PNL, viitorii candidati trebuie sa fie absolut ”virgini” din punct de vedere penal, sa nu fi avut vreo legatura cu fosta Securitate si nici sa nu fi activat ca ofiter acoperit al serviciilor de informatii post-decembriste; sa nu fi ”calatorit” de la un partid la altul pe cont propriu (se admite doar schimbarea apartenentei politice pe cale de fuziune); sa nu poata fi acuzat de nepotism (angajarea rudelor in functii publice sau invers, angajarea candidatului de catre rude); sa nu fi derulat afaceri cu institutia pentru care candideaza; sa nu fie suspectat (sau deja declarat vinovat) de fals in declaratii, incompatibilitate, conflict de interese; sa nu se fi facut vinovat de atitudini rasiste, sovine, xenofobe sau discriminatorii; sa nu aiba datorii la stat; sa nu se fi facut vinovat de plagiat.

Alina Gorghiu

In mod previzibil, noile reguli i-au scos din sarite pe liberalii si asa convinsi ca Alina Gorghiu a fost pusa in frunte doar cu misiunea de ”a termina” vechea garda. Intr-o ultima incercare de a-si scapa pielea, liberalii nemultumitii de cuplul conducator Gorghiu – Blaga incearca sa forteze organizarea unui congres. Nu se stie insa cu ce sanse din moment ce una din piesele grele ale PNL, Marian Petrache, si-a recunoscut in mod public esecul: Eu am propus un Congres din motivul ca exista multa neincredere. Multi au spus ca e bine, altii nu. Pana la urma nu s-a luat nicio decizie”. Cu sau fara congres, este clar ca liberalii sunt satuli pana peste cap de domnia Alinei Gorghiu, pe care o acuza ca nu face alteva decat sa puna in practica ”deciziile venite in plic”. De la Cotroceni, evident, Klaus Iohannis fiind acela care a impus-o pe Gorghiu la sefia PNL. Cum nici Vasile Blaga nu misca in front (”el stie de ce se teme”), liberalii au de ales intre a accepta cu capul plecat decimarea lor, sau a se revolta. Decizie pe care trebuie sa o ia in cateva zile, pana la Consiliul National din 11 decembrie, orice revolta ulterioara fiind tardiva.

author avatar
Simona Badulescu
1.291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger