AcasăPoliticaGorghiu anunta cand anume planuiesc liberalii sa extinda votul prin corespondenta la...

Gorghiu anunta cand anume planuiesc liberalii sa extinda votul prin corespondenta la toate tipurile de alegeri

In ziua in care proiectul de lege privind votul prin corespondenta urmeaza sa fie supus la vot, in plenul Camerei, la o saptamana dupa ce a fost adoptat de senatori, co-presedintele marelui PNL s-a grabit sa precizeze ca, deindata ce liberalii vor avea majoritatea in Legislativ, aceasta modalitate de votare va fi extins catre toate tipurile de scrutin, nu doar pentru cele parlamentare.

„Astazi este o zi importanta in Parlament, la finalul careia am speranta ca vom avea, in sfarsit, o lege ceruta de societatea romaneasca si necesara democratiei noastre: legea votului prin corespondenta”, noteaza Gorghiu, pe Facebook.

Si chiar daca la acest moment, legea prevede aplicabilitatea acestui tip de vot doar pentru alegerile pentru desemnarea structurii Camerei si a Senatului, un astfel de scrutin fiind programat pentru anul viitor, co-oresedintele PNL nu a uitat sa mentioneze faptul ca „PNL a insistat ca votul prin corespondenta sa fie aplicabil la toate tipurile de alegeri”.

Insa Gorghiu vede si o solutie la aceasta stare de fapt. Si anume, aplicarea unei extinderi, odata ce liberalii vor avea majoritatea in Legislativ, astfel ca, la viitoarele alegeri prezidentiale, respectiv in 2019, sistemul sa fie deja la dispozitia romanilor care vor sa-si exercite acest drept. „Primul lucru pe care il vom face atunci cand vom avea majoritatea in Parlament va fi sa extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondenta pentru celelalte tipuri de scrutin”, a conchis deputatul.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger