AcasăPoliticaGhita si Diaconu, la DNA pentru un denunt pe numele premierului

Ghita si Diaconu, la DNA pentru un denunt pe numele premierului

Nici nu s-a incheiat bine campania de subscriptie publica pentru „Cumintenia Pamantului”, lucrarea lui Brancusi pentru care, in cele din urma, Guvernul a decis sa dea si restul sumei necesare pana la completarea celor 11 milioane de euro, pretul stabilit pentru lucrarea pentru care Executivul anuntase initial ca va da o parte – de 5 milioane, ca subiectul achizitionarii sculpturii redevine actual.

Totul ca urmare a unui demers marca PRU. Mai exact, opinia publica afla ca premierul s-a ales cu un denunt penal, din partea Partidului Romania Unita, al carui presedinte a venit special la DNA, vineri dimineata, pentru a-l depune. Nu singur, ci secondat de deputatul Sebastian Ghita, inscris in urma cu doar cateva luni in randurile PRU. „Am venit sa depunem un denunt penal, in numele Partidului Romania Unita, impotriva premierului Dacian Julien Ciolos, pentru infractiunea de abuz in serviciu si inselaciune, in speta numita <<Cumintenia Pamantului>>. Guvernul a inceput un nou program pentru Romania, achizitia de opere de arta, la preturi de 10 ori umflate”, a acuzat Bogdan Diaconu, seful PRU.

Diaconu a adus in discutie si presupuse evaluari anterioare celei in care a fost stabilit pretul final, in care suma invocata ar fi fost cu mult mai mica decat cea finala. „Au fost niste evaluari facute – niste expertize: prima data 800.000, apoi 1.200.000, 2 milioane, 3 milioane, ultima evaluare a fost 5 milioane. Iata ca Guvernul Ciolos a cheltuit 11 milioane de euro din banii romanilor pentru o opera de arta care oricum era in patrimoniul national si nu putea fi scoasa din tara”, a incheiat seful PRU.

La randul sau, parlamentarul Ghita a invocat necesitatea unei anchete in aceasta privinta, aducand in discutie presupuse informatii ajunse in posesia reprezentantilor fostului Executiv. „Cred ca in primul rand trebuie sa inceapa cercetarile in aceasta mega-frauda de astazi, care se poate transforma intr-un nou ANRP. Am informatii precise – l-ati auzit si pe Victor Ponta spunand acest lucru – (…) ca aceasta opera de arta a avut niste evaluari, iar notele date de SRI Guvernului Romaniei au precizat foarte clar statutul acestei opere de arta si faptul ca este exclus ca ea sa poata fi achizitionata din bani publici, cu atat mai putin cu cat se doreste a fi achizitionata cu 5 milioane de euro sau 11 milioane”, a sustinut Sebastian Ghita, din fata DNA-ului.

208 afisari

1 COMENTARIU

  1. In plingerea de la DNA trebuia ceruta si anchetarea Premierului Ciolos si a ministrului Ghinea pt. neaccesarea de fonduri europene in acest an 2016. Fapta lor este abuz in serviciu pt. ca nu au trimis documentatia la UE si s-a pierdut de Romania 1 miliard de euro. Acesti tehnocrati penali trebuiesc trasi la raspundere penala pt. neregulile din acest an.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger