AcasăPoliticaGeoana, mai prostanac decat a prezis Iliescu

Geoana, mai prostanac decat a prezis Iliescu

Mircea Geoana ar putea face obiectul unui tratat de psihologie. Are o capacitate iesita din comun de a se umple de ridicol, pe care generatii intregi de specialisti ar trebui sa o studieze.

Mircea Geoana si-a dinamitat singur cariera politica

Tanara speranta a anilor 2000-2004, Mircea Geoana a reusit performanta sa-si dinamiteze singur toate sansele pe care PSD-ul i le-a oferit. Nu o data, ci de mai multe ori, demonstrand ca se pricepe la politica tot atat cat s-ar pricepe o coafeza la inginerie aerospatiala. In timp, singura bila alba din CV a ramas prestatia ca ambasador si ministru de Externe. Gandul ca ar fi  totusi bun la ceva nu i-a dat insa pace senatorului, acesta alegand sa distruga mitul „Geoana – diplomatul de exceptie” si sa-l transforme in „Geoana – mascariciul de la poarta cancelariilor occidentale”. Dornic sa-si consolideze rapid acest nou statut, Mircea Geoana a comis-o in stil mare, chiar cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA. Drept multumire pentru cat l-a sifonat pe Victor Ponta in 2014, Nuland l-a invitat pe Mircea Geoana la Ambasada SUA pentru un scurt schimb de impresii. Un gest de curtoazie, pe care oficialul strain l-a regretat insa rapid, dupa ce Geoana, in nerozia lui, s-a apucat sa povesteasca despre planul americanilor de schimba actualul Executiv. „Am «OK-ul» de la Nuland sa-l dau jos pe Victor Ponta”, a anuntat, ce-i drept fara sa topaie, Mircea Geoana. „Adjunctul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a facut niciun fel de comentariu referitor la preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania”, a venit imediat replica oficialilor americani, umiti si ei propabil de lipsa de tact si de inteligenta politica a lui Mircea Geoana.

Va ramane doar un „fost”

Dupa rateul cu americanii, Geoana s-a repliat, multumindu-se cu intrigile interne. Asa s-a aflat „pe surse” ca Mircea Geoana a negociat separat cu Alina Gorghiu si Vasile Blaga, acestuia din urma garantandu-i ca va ajunge presedintele Senatului cu ajutorul „noului PSD”. La aceste discutii se adauga si intelegerile pe care acelasi Geoana sustine ca le-a facut cu zeci de parlamentari PSD, PC, PLR, UNPR. Intre timp insa, grupul de initiativa care ar urma sa puna pe picioare viitoarea formatiune de stanga ramane format doar din fostul lider PSD, fostul candidat la prezidentialele din 2009, fostul presedinte al Senatului, fostul Inalt reprezentant al Guvernului.  Sau poate ca aceasta este adevarata vocatie a lui Mircea Geoana, sa fie doar „un fost”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
3.084 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger