AcasăPoliticaGaluste cu Pruna pentru sefa DNA

Galuste cu Pruna pentru sefa DNA

Dupa ce a sustinut ca vrea sa o scuteasca pe Laura Codruta Kovesi de ”expunerea criticilor unei parti din societate” prin reinvestirea ei in fruntea DNA, actualul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, a intrat in marsarier.

Actuala sefa a DNA pare sa stea si in gatul tehnocratilor, nu numai al politicienilor

”Ce am declarat ieri (marti – n.r.) din pacate nu s-a inteles foarte bine”, a purces Raluca Pruna sa-si traduca propriile afirmatii, in cadrul unui interviu dat, ieri, presei centrale. O ”traducere” dezlanata, in care actualul ministru al Justitiei s-a invartit pana la ametirea asistentei in jurul termenului ”reinvestire”: ”Am spus ieri ca nu inteleg la acest moment sa intru in detalii- voi reinvesti, nu voi reinvesti (…) Nu cred ca este cazul ca, la cinci saptamani de mandat, sa anunt eu pe cine vreau, daca vreau sa reinvestesc. Repet, afirmatia pe care am facut-o ieri in nici un caz nu trebuie sa fie citita in cheia aceasta, ca m-as gandi sa nu reinvestesc o persoana ca doamna Kovesi, care are cele mai bune rezultate din istoria DNA, mai bune chiar decat ale predecesorului domniei sale (celebrul Daniel Morar – n.r.), fara indoiala.

Ministrul Justitiei este orice, numai fan al Laurei Kovesi nu

Cred ca obligatia mea morala si profesionala este sa ma asigur ca propun fie un procuror nou, fie reinvestesc pe cineva care a ocupat functia, care fie face dovada ca este integru si bun profesionist, fie a facut dovada ca este integru si profesionist. Apoi, cred ca in privinta ocuparii oricarei functii, in pole position se afla persoana care are avantajul competitiv, de a fi fost deja ocupantul unei functii”. Cum voltele facute de doamna ministru lasau subiectul Kovesi tot in coada de peste, Raluca Pruna a fost intrebata scurt daca ia in calcul desemnarea actualului sef al DNA pentru un nou mandat. ”Da, iau categoric in calcul reinvestirea doamnei Kovesi”, a precizat in sfarsit ministrul Justitiei. Imediat insa, aceasta a bagat un nou fitil. Concret, Pruna a anuntat ca una dintre prioritatile ei este preventia, context in care a expediat o lovitura sub centura lui Kovesi. ”Putem fi o tara in care jumatate din cetateni sunt la DNA si cealalta jumatate sunt subiecte ale dosarelor. S-a vorbit dar nu s-a facut nimic pe aceasta zona de preventie”, a criticat Pruna, indirect, modul in care a ales Laura Codruta Kovesi sa lupte contra coruptiei mioritice.

author avatar
Simona Badulescu
1.681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger