AcasăPoliticaGabriel Oprea poate fi urmarit penal. Senatorii au aprobat cererea procurorilor

Gabriel Oprea poate fi urmarit penal. Senatorii au aprobat cererea procurorilor

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Solicitarea formulata de catre procurorii anticoruptie pe numele fostului ministru de Interne a fost aprobata, miercuri in jurul pranzului, in urma votului secret cu bile desfasurat in cadrul sedintei de plen a Senatului.

Ca urmare a faptului ca in favoarea incuviintarii urmaririi penale a ex-vicepremierului Oprea s-au pronuntat 102 senatori, in timp ce alti 31 au votat impotriva acestei cereri, solicitarea procurorilor in dosarul in care sunt anchetate doua acuzatii de abuz in serviciu a primit unda verde.

De altfel, Gabriel Oprea insusi le-a cerut colegilor senatori, atat de la tribuna salii de sedinte, cat si zilele trecute, printr-o scrisoare, sa voteze in favoarea acestei cereri a procurorilor anticoruptie, sustinand ca e nevinovat. „Cer sa votati pozitiv cererea privind incuviintarea urmaririi penale (…) imi mentin acest punct de vedere. Este in interesul meu, pana la urma, ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp”, a incheiat Gabriel Oprea

E important de mentionat, totodata, ca atat social-democratii, cat si liberalii au anuntat ca vor vota in favoarea solicitarii justitiei, in acest caz.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger