AcasăPoliticaGabriel Oprea si fiul sau, in fata procurorilor

Gabriel Oprea si fiul sau, in fata procurorilor

Dis de dimineata, fostul ministru de Interne a ajuns la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a discuta cu procurorii pe marginea dosarului mortii tanarului politist Gigina.

Gabriel Oprea

UPDATE 2: S-a aflat de ce a fost chemat Oprea Jr. la DNA – si anume pentru a fi instiintat ca are sechestru pe o parte din bunuri. Procurorii au precizat, in prima faza, faptul ca rudele politistului decedat s-au constituit parti civile in proces, cerand daune de circa 3 milioane de euro, pentru ca apoi sa mentioneze ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri ale fostului ministru Gabriel Oprea (inclusiv ale fiului, catre care anchetatorii confirma, practic, faptul ca a ajuns o parte din averea fostului sef al MAI -n.n), cat si ale firmei care se ocupa de lucrarea in carosabil, si a administratorului acesteia, precum si a sefului de echipa. Atat asupra fostului ministru, cat si a firmei in cauza, dar si a administratorului si al angajatului respectiv planeaza aceeasi suspiciune, si anume ucidere din culpa.

„In vederea repararii pagubelor produse prin comiterea infractiunilor care fac obiectul cauzei, procurorii au dispus si instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aflate in posesia ori proprietatea urmatoarelor persoane fizice si juridice:

– OPREA GABRIEL, inclusiv asupra bunurilor instrainate, dupa comiterea infractiunilor, catre membri ai familiei acestuia,

– S.C. GENERAL M.P.M. IMPEX S.R.L.

– MAZILU PETRE si CORCODEL ADRIAN”, din cate se mentioneaza in comunicatul procurorilor.

UPDATE: La DNA a ajuns, in prima parte a zilei, si fiul lui Gabriel Oprea. Tanarul a ales sa raspunda monosilabic mai multor intrebari ale jurnalistilor, reiesind faptul ca nu are nicio calitate in dosarul in care este cercetat tatal sau. In momentul in care a fost intrebat daca mai crede ca parintele sau este nevinovat in cazul de fata, tanarul a dat un raspuns categoric” normal”.

––––-

In cauza respectiva, Gabriel Oprea este suspectat de ucidere din culpa, fostul sef MAI fiind, de altfel, pus sub acuzare in urma cu aproape doua luni. Fostul vicepremier din Guvernul Ponta nu a vrut, insa, sa stea de vorba cu presa, astfel ca nu a facut declaratii nici inainte de a intra la DNA, dar nici la plecare, adica dupa aproximativ o ora de cand ajunsese sa dea ochii cu procurorii.

cititi si:  Si administratorul firmei care a sapat groapa in care a cazut Gigina a ajuns la DNA

Va amintim ca Bogdan Gigina si-a gasit sfarsitul in octombrie anul trecut, intr-un cumplit accident rutier, tanarul agent de la Rutiera aflandu-se pe o motocicleta ce insotea masina in care se afla Oprea, ministru de Interne la momentul respectiv. Tanarul a cazut intr-o groapa, in conditii de ploaie.

author avatar
Cristina Stefan
573 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger