AcasăPoliticaGabriel Oprea a decis - demisioneaza din Senat: Nu ma ascund in...

Gabriel Oprea a decis – demisioneaza din Senat: Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Schimbare totala de optica in cazul lui Gabriel Oprea. Daca luni le cerea colegilor senatori sa respinga, la vot, cererea procurorilor de incepere a urmaririi penale pe numele sau, iar doua zile mai tarziu – pe fondul nemultumirilor manifestate in spatiul public urmare a faptului ca senatorii nu au dat unda verde cererii DNA -spunea ca ia in calcul varianta demisiei, in urma cu mai putin de un sfert de ora fostul sef al MAI si-a facut publica intentia de a renunta la statutul de parlamentar.

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Asadar, a fost o zi plina de vesti legate de numele lui Gabriel Oprea, pe fondul cererii formulate de DNA in cazul sau. Si spunem acest lucru in conditiile in care, la aproape cinci ore de cand anunta, pe o retea de socializare, ca a trimis presedintelui Senatului o cerere prin care solicita reluarea – in sedinta de luni a plenului Senatului – a procedurii de vot in cazul sau (DETALII AICI), rastimp in care presedintele Iohannis a lasat sa se inteleaga ca pentru „detensionarea situatiei” nu neaparat acest pas ar fi o solutie, ci o demisie (DETALII AICI), iata ca fostul ministru a anuntat ca va face acest pas in retragere.

Anuntul in acest sens a fost facut tot pe pagina oficiala de Facebook a lui Gabriel Oprea, prin intermediul careia a transmis, in ultima vreme, mesaje adresate opiniei publice, indeosebi dupa aparitia cererii procurorilor anticoruptie, in cazul anchetei privind moartea politistului Bogdan Gigina. „Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare.”, isi motiveaza Oprea decizia.

Ca urmare, initiativa liberalilor de a cere reluarea votului in cazul senatorului fost ministru si vicepremier – demers cu care social-democratii au fot de acord – ar ramane fara obiect.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger