AcasăPoliticaFostul primar Liviu Negoita, din nou in fata procurorilor

Fostul primar Liviu Negoita, din nou in fata procurorilor

Liviu Negoita ii indeamna pe pedelistii care critica partidul sa se duca unde se simt ei mai bine

Fostul primar al sectorului 3 al Capitalei a dat din nou ochii cu procurrii anticoruptie. Este a doua oara in decurs de aproximativ o luna in care Liviu Negoita ajunge la DNA, pentru a fi audiat.

UPDATE 12.48- Liviu Negoita a parasit sediul DNA, alegand sa nu faca declaratii. „Nu facem justitie pe trotuar, da?”, s-a rezumat sa afirme fostul edil, in timp ce incerca sa-si faca loc printre reporterii si cameramanii aflati in fata cladirii situate pe strada Stirbei Voda, pentur a ajunge la masina cu care a plecat de la Direcita Nationala Anticoruptie.

––

Fostul edil a ajuns la DNA cu putine minute inainte de miezul zilei si nu a dorit sa faca nicio precizare in legatura cu motivul prezentei sale in fata anchetatorilor anticoruptie. Aceste discutii sunt in plina desfasurare la acest moment.

Ramane de vazut daca procurorii au dorit sa discute cu fostul edil tot in privinta dosarului in care se ancheteaza eliberarea unei autorizatii de constructie in privinta unui imobil situat in proximitatea unui monument istoric. De altfel, dupa precedenta audiere, din 26 februarie, cand Liviu Negoita a si aflat ca este urmarit penal in aceasta cauza, fiind suspectat de abuz in serviciu, au mai fost audiati la DNA si arhitectul-sef al Primariei sectorului 3, Stefan Dumitrascu, precum si secretarul primariei, Marius Mihaita, si in cazul lor planand aceleasi suspiciuni- de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”.

La momentul respectiv, procurorii mentionau faptul ca „in perioada 2008 – 2009, suspectii Negoita Liviu, Mihaita Marius si Dumitrascu Stefan, in calitatile mentionate mai sus, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu referitoare la verificarea legalitatii actelor intocmite, au eliberat 4 autorizatii de construire si certificatele de urbanism aferente acestor autorizatii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudesti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice. Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor invecinate, prin degradarile suferite de acestea in cursul edificarii constructiei nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificarii unei constructii in zona de protectie a unui monument istoric, in lipsa avizelor legale”.

author avatar
Cristina Stefan
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger