AcasăPoliticaFostul ministru Valcov nu scapa de arestul preventiv

Fostul ministru Valcov nu scapa de arestul preventiv

Sperantele lui Darius Valcov ca va fi cercetat in regim de arest la domiciliu au fost naruite, vineri, de decizia magistratilor Instantei Supreme, care au dispus ca acesta sa ramana in arest preventiv.

Desi saptamana trecuta Valcov aflase ca magistratii dispusesera plasarea sa in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de efectuare de operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, cum masura a fost, insa, contestata de catre procurorii anticoruptie, senatorul isi pusese sperante in faptul ca Instanta Suprema nu va accepta aceasta contestatie si ca va fi cercetat in regim de arest la domiciliu.

Nu a fost, insa, asa, iar Inalta Curte a dispus mentinerea sa in arest preventiv, admitand argumentele procurorilor DNA, astfel ca mandatul lui Darius Valcov a fost prelungit, ceea ce inseamna ca fosutl edil al orasului Slatina va ramane in Arestul Politiei Capitalei si in cursul lunii mai, dupa ce a fost arestat preventiv pe 2 aprilie.

Hotararea judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este una definitiva, astfel ca fostul primar al Slatinei, ulterior ministru al Economiei, nu mai are cale de atac.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger